Läckberg om kroppsångesten: ”Ledsen om jag är en dålig förebild”

NÖJE

Trivs inte med sina extrakilon

1 av 2 | Foto: Simon Sköld och Camilla Läckberg.

Camilla Läckberg trivs inte med sin kropp efter graviditeten.

Nu väljer hon att visa upp två avklädda bilder på bloggen och berättar om ångesten.
– Jag tycker inte om mig själv alls just nu, skriver hon.

Camilla Läckberg och Simon Sköld blev i april föräldrar till sin efterlängtade Polly. Via bloggen ”Stjärnfamiljen” beskriver paret sin vardag med bonusbarn och det nya tillskottet. Nu går Läckberg ut och delar med sig av sin kroppsångest efter graviditeten.
– Jag trivs inte med att just nu ha tio kilo för mycket. Oavsett anledning. Jag älskar vad min kropp gjort och den lilla gulliga produkten den levererat. Men nä, baske mig jag älskar inte att inte känna mig som mig själv, skriver Läckberg på bloggen.

Känner sig inte fin

Till inlägget hör två bilder på Läckberg i shorts och sport-bh. Bilderna var jobbiga för Läckberg att publicera.
– Jag medger villigt att även jag helst lägger upp bilder där jag känner mig fin. Vilket jag inte gör på de här bilderna alls, skriver hon.
Läckberg tycker att det är pinsamt att erkänna eftersom att hon känner att du som kvinna ska trivas med dig själv oavsett vikt.
– Man ska älska att magen vobblar som en vattensäng på grund av den funktion som kroppen fyllt.

Ber om ursäkt

Hon ställer sig själv frågan om hon är en dålig förebild för att hon känner så här, men konstaterar att hon vill tillbaka till vikten hon hade innan den senaste graviditeten.
– Jag är ledsen om jag är en dålig förebild som kvinna då. Men nej, nej, nej, jag tycker inte om mig själv alls just nu, och jag längtar tillbaka till min vanliga form. Så fruktansvärt ocool är jag. Jag längtar efter att kunna dra på mig mina slitna jeans, jag längtar efter att kunna mina vanliga bh med C-kupa istället för F-kuporna jag har nu, som jag känner att jag skulle kunna paddla över till Åland i, skriver hon.

Ska inte banta

För att tappa extrakilona ska Läckberg börja tänka på kosten igen, men poängterar att hon inte ska banta. Bloggläsarna kommer kunna följa med på resan.
– Jag har inte bantat på över 10 år och ser absolut ingen anledning att börja nu, för det är både korkat, ohälsosamt och improduktivt. Men jag tänker äta nyttigt och börja försöka röra på mig, skriver hon.

ARTIKELN HANDLAR OM