Strömstedt om återföreningen: ”Det kändes overkligt”

avLouise Åström

Publicerad:
Uppdaterad:

Mörkade återföreningen fram till sista minuterna

1 av 2

Anders Glenmark, Thomas ”Orup” Eriksson och Niklas Strömstedt. GES.

På Orups egen timme med allsång återuppstod trion, med bara tio minuter kvar av sändningen.
– Det var obeskrivligt kul, säger Anders Glenmark.

Foto: Anna Tärnhuvud
GES återförenades på Allsångsscenen.

”Vem fattas?” Ropade Orup med bara tio minuter kvar på sin egen timme med allsång. ”Niklas!” vrålade publiken och ställde sig upp. På allsångsscenen förenades GES-trion till den klassiska VM-låten ”När vi gräver guld i USA”. Med varsin gitarr tog de emot stående ovationer från publiken. De fortsatte med att riva av ”En jävel på kärlek”.
– Det var ju ganska självklart att Anders och Niklas skulle komma hit. Det är dem jag jobbat närmast med, förutom Lena Philipsson, säger Orup till Nöjesbladet.

Orup berättar att både Glenmark och Strömstedt sa ja direkt när han ringde och ville dra ihop gänget igen och att det kändes precis som förr att möta publiken tillsammans.
– Det var ingen större skillnad. Det kändes ungefär som ”jaha, ska vi spela i dag igen”· Det är så otroligt självklart liksom.

Han tror inte att publiken blev jätteförvånade över att se trion eftersom att de tre stativen gav vissa ledtrådar.
– När de såg att jag och Anders gick fram och ställde oss och det stod tre mickstativ och jag och Anders hängde på oss varsin gitarr måste man vara rätt okunnig om vår historia för att inte förstå att det är rätt stor risk att det är Niklas Stömstedt som dyker upp.

”Knorrade till lite”

För Anders Glenmark var det en känslosam återförening.
– Det var otroligt lustfyllt och en smula känslosamt faktiskt för mig. Precis när vi drog igång och stod där alla tre, då knorrade det till litegrann. Det var hemskt kul, säger Anders Glenmark.

Han fortsätter:

– Det är ju så mycket minnen. Så otroligt mycket minnen. Allt som vi har hittat på passerar i revy. Både med fotbollen och allt som hände efteråt. Det var obeskrivligt kul skulle jag vilja säga.

Gruppen har inte spelat tillsammans sedan 2003, konstaterar både Orup och Glenmark. Och det lär inte bli fler gånger i framtiden.
– Det är en ”one time only”, säger Glenmark.

”Kändes overkligt”

Niklas Stömstedt är lika positiv som de andra två herrarna efter återförneingen.
– Det kändes lite overkligt faktiskt. När man spelar introt på ”Guld i USA” är det ju något som händer ändå.

Inne i dig eller hos publiken?
– Jag tror att det hände i väldigt många. Klart att det hände i mig också. Hela den där låten är ju så laddad med så mycket positivt. Det finns ju kvar på något sätt, säger Niklas Stömstedt.

I slutet av spelningen tackade Orup publiken stort.

– Ni har varit fantastiska, sa han.

Han avslutade med att säga:

– Love you guys!

Publicerad: