Camilla Läckberg skriver låtar till Wizex

Av: Emelie Anderberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Ligger bakom två låtar på bandets kommande album

1 av 3 | Foto: Camilla Läckberg.

Den 4 november släpper dansbandet Wizex ett nytt album.

Två av låtarna är skrivna av deckarförfattaren Camilla Läckberg.

– En ynnest att få ha bidragit med låtar till ett av de allra största banden, skriver hon.

LÄS VIDARE

Författaren Camilla Läckberg fortsätter att göra avtryck i musikvärlden. Förutom att ha skrivit låten ”En himmel för två”, bidraget som Anna Book skulle ha framfört i Melodifestivalen, skrev hon även årets officiella Stockholm Pride-låt ”Kärleken är vi”. I dag avslöjar hon på Instagram att hon har skrivit två låtar till Wizex kommande album.

”Rotat i den svenska folksjälen”

– Är just detta jag älskar med låtskrivandet - har själv en otroligt bred låtsmak och är så vansinnigt kul att få chansen att växla mellan genres som pop, rock, schlager, dansband, country och mer därtill. Men just dansband är så otroligt rotat i den svenska folksjälen - och en ynnest att få ha bidragit med låtar till ett av de allra största banden, skriver hon bland annat.

Träffades under ”Mellon”

Låtarna ”Väljer dig igen” och ”Jag ger dig mitt hjärta” är skrivna tillsammans med Pelle Nylén, Lennart Wastesson, Sven-Inge Sjöberg och Larry Forsberg, men det är Camilla som står för texterna. För Nöjesbladet berättar Wastesson om samarbetet.

– Vi träffades under ”Mellon” förra året när vi skrev Anna Books låt och då kände vi att vi borde fortsätta skriva tillsammans. Låtarna är inte specifikt skrivna för Wizex, utan det var skivbolaget som sa till oss att bandet borde få låtarna.

Ren kärlekssaga

Enligt Wastesson är ”Jag ger dig mitt hjärta” en ren kärlekssaga och han beskriver den som en glad låt som doftar lite äldre.

– Camilla är verkligen bra på att skriva just sådana kärlekstexter. Vi kommer absolut att fortsätta samarbeta framöver och jag tror att vi kommer att höra av oss till varandra så fort någon av oss får en ny förfrågan, säger han.

Publicerad: