Vår nyfikenhet – en smutsig peep-show

Publicerad:
Uppdaterad:
Skilda vägar Paul McCartney och Heather Mills skiljer sig. En händelse som gör Aftonbladets Fredrik Virtanen personligt låg.
Foto: AP
Skilda vägar Paul McCartney och Heather Mills skiljer sig. En händelse som gör Aftonbladets Fredrik Virtanen personligt låg.

Kändisar berikar våra liv, de är som böcker och film fast nästan verkliga.

Men vår nyfikenhet är en smutsig peep-show.

Att skämmas vore klädsamt.

Jag leker olämpligt gärna med tanken att Paul McCartney hade levt ett så djupt depraverat rockstjärneliv att det enda som till sist kunde få hans trötta livsandar att tända var en kvinna som saknade ett ben.

Kinky-Paul!

Rena fantasier, gissar jag (det vildaste Maccan verkar göra är att röka marijuana), men såna fantasier gör mig glad. (Kalla mig sjuk, det är ok, jag känner mig inte ensam).

På samma vis blir jag personligt låg av att McCartney nu ska skilja sig. ”Det kunde varit jag”-känslan. I ett gulligt pressmeddelande berättar han att ”det inte finns ett uns sanning” i pratet om att Heather Mills gifte sig med honom för pengarna.

Vilket tål att fantisera om också. Var han verkligen så galen att han struntade i äktenskapsförord? Gosh!

Inget skämt

Annat jag berörts av: Jennifer Aniston, när Brad Pitt dumpade henne för Angelina Jolie; Tilde De Paulas öppenhjärtigt hjärtskärande saknad i en Mama-intervju efter att ha dumpats av sin make (åh, raring, jag vet hur det känns!); Linda Bengtzings separation (även om de inte hade varit ihop så länge och beslutet sades vara i samförstånd).

Nä, jag skojar inte. Jag hänger med i kändisrelationerna precis som alla fina hycklare som läser skvallerblaskorna ”hos frissan” men som egentligen ”inte bryr sig”.

Kändisar är speglingar av våra liv. De är våra fantasier, drömmar eller rädslor. Deras stories är komplicerat hårdkokta Hemingway-romaner (som Micke Persbrandt), triviala Colin Nutley-filmer (som Kikki Danielsson) eller lättsmält bisarrunderhållande dokusåpor (som Carola).

Ful nyfikenhet

De är underhållning för massorna.

Men omvänt måste det vara ett helvete.

Att vara den där kändisen vars privatliv blir mediadramatik borde vara lika obehagligt som att leva under ett förstoringsglas i sommarsolsken.

Folks (min, din) nyfikenhet är oändlig och ful.

INNElistan

Fredrik Virtanen

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN