Dansgolvets drottning

NÖJE

Så hittade Anna Book den rätta takten

”ABC” gjorde Anna Book känd.

Men tillsammans med D – som i David – blev hon en stjärna.

– Vi är en himmelsk kombination, säger hon.

Foto: Peter Wixtröm

Det är övningsdags för paren i ”Let’s dance”. Anna Book och danspartnern David Watson försöker få sambastegen att sitta.

– Vi måste få det svåra att se lätt ut, säger David.

De skrattar ofta under dansövningen. Han leder, hon följer. Låten de ska dansa till är Shakiras ”La Tortura”, men det verkar vara allt annat än tortyr som pågår i danssalen.

– Vi fungerar bra ihop för att vi har så roligt. Anna är allt jag kan önska mig av en partner, säger David.

Och Anna har bara gott att säga om sin danslärare. När hon träffade sin man Roberto var det kärlek vid första ögonkastet, och Anna beskriver relationen med David som något liknande.

Passionerade

– Han är en underbar person. När jag är nervös före sändningen så tittar han på mig och säger till mig: ”Det är du och jag. Vi kan dansen. Nu går vi ut och gör den”. Och sedan gör vi det, säger hon.

Den hårda träningen har gett resultat. Poängen har ökat från både tittare och jury varje vecka. Både Anna och David förklarar framgången med deras passion för vad de gör. Båda älskar att dansa och vill hela tiden gå ett steg längre.

– När vi ska göra svåra saker brukar jag inte berätta för Anna. Jag tar helt enkelt tag i henne och ser till att hon gör dem, säger David och skrattar.

När Anna blev tillfrågad om programmet trodde hon att vissa saker inte skulle fungera.

Fokus på koreografin

– Men han kan till och med lyfta mig. Det handlar mycket om teknik.

Paret koncentrerar sig mycket på att koreografin ska passa dem båda. Att Anna ska känna sig trygg och att dansen ska vara snygg. Hellre det än avancerade lyft, menar de.

– Ballroom dancing är inte gjord på lyft. Det ska synas att vi har kul, säger Anna innan hon virvlar iväg i Davids armar.

Här är Annas tuffa träningsvecka – dag för dag

Carina Bergfeldt