Det blir inte så mycket snowboard just nu

Lisa Miskovsky chattade om nya skivan, falsksång och hur det är att vara kändis i Umeå

   Lisa Miskovsky säger: Hej! Nu är jag här, nu kan vi börja.

Marij säger: Hur gammal var du när du började sjunga?

   Lisa Miskovsky säger: Sju år gammal. Jag vet inte hur det började, det var bara naturligt.

maria säger: Är skivbolagen väldigt fixerade på att man måste vara "väldigt snygg" för att kunna få skivkontrakt eller räknar de med talangen man har?

   Lisa Miskovsky säger: Jag tror inte att skivbolagen räknar med att man ska vara snygg. Jag fick ju kontrakt och jag ser mig inte mig själv som snygg. Man måste ha talang.

pumping_iron83 säger: Tjenare Lisa! Din senaste platta är grymt bra, har du och Jocke Berg planerat någonting mer ihop?

   Lisa Miskovsky säger: Vi får se vad som händer. Förhoppningsvis blir det ett fortsatt samarbete i framtiden, men det beror på om båda har tid. Tack för berömmet!

maria säger: Jag vill bli artist men vet inte hur jag ska gå tillväga, kan du ge mig tips?

   Lisa Miskovsky säger: Spela in ditt material och skicka runt det till kompisar och bolag. Spela live, det är bra att ha en scenvana om man får kontrakt annars blir det lätt buskis.

Iggy säger: Får din nya låt heta Lady Stardust utan att du behöver betala nått till Bowie? Han har ju en låt med samma namn.

   Lisa Miskovsky säger: Jag tror inte att man behöver betala för en titel, men om man plankar låten är det inte så bra. Det finns ju flera som har gjort låtar med samma namn. Dennis Lyxén har gjort en låt som heter "What if" och det har jag med. Han behöver inte betala mig...

Morrissey säger: Är det sant att du och Dennis Lyxén är barndomsvänner?

   Lisa Miskovsky säger: Det är sant. Vi känner varandra från Vännäs/Vännfors-tiden och umgås fortfarande.

Muppi säger: Känner du till Vännfors? Har du åkt snowboard i Agnäs nån gång?

   Lisa Miskovsky säger: Hej, hej. Jag har åkt en del gånger i Agnäs. Det är bra, ganska kort men brant.

Dimmu_ume säger: Hej Lisa! Diggar dina album och har nu en signerad Fallingwater... Hur går du tillväga när du skriver dina låtar, samt var ligger din största inspiration till texter? Är det svårt att vara kändis och fortfarande bo kvar i umeå?

   Lisa Miskovsky säger: Jag känner på mig när jag har en låt på gång, då brukar jag skriva text och musik samtidigt. Inspirationen kommer från både svenska och utländska textförfattare. Jag tycker om Håkan Hellström, Kent och Ted Gärdestad hade fina texter. Det finns många bra textförfattare. Det är skönt att bo kvar i Umeå, alla är positiva här och tycker att det är kul att det går bra.

johan miskovsky säger: Hinner du åka nån snowboard nu för tiden? Vilket är roligast - snowboard eller sjunga?

   Lisa Miskovsky säger: Det blir inte så mycket snowboard just nu, men vintern är ju på väg. Jag kan inte välja bort någonting, det är svårt att svara på.

hej säger: Hej Lisa. Vad tycker du om Fame Factory och sådan musikunderhållning?

   Lisa Miskovsky säger: Oj... Jag tycker om när artisten spelar sin egen musik och jag vet inte om det är så vanligt där. Men all musik måste få finnas.

Fredrik säger: Tjena, TACK för och GRATTIS till en rigtig höjdarplatta Lisa! Har sett dej live ett par gånger, bland annat på Skansen med Sting. När åker du ut på turné och kommer du ner till Skåne?

   Lisa Miskovsky säger: Vi ska göra en liten miniturné, troligtvis innan jul. Då ska vi spela på fem-sex ställen, exakt var vi ska spela är inte klart, men det blir minst en spelning i södra Sverige. I vår blir det en längre turné.

Al säger: Vilken utbildning har du?

   Lisa Miskovsky säger: Treårigt musikgymnasium och ett år på musikhögskolan i Piteå, där jag läste till musiklärare, men hoppade av.

Kristian säger: Hej Lisa! Vad tycker du om Mariah Carey? Jag tycker hon är underbar och missförstådd.

   Lisa Miskovsky säger: Hon är en världsartist och då kan man bli väldigt pressad. Då kan det hända konstiga saker. Men hon har en väldigt bra röst.

Morrissey säger: Vem skulle du helst vilja spela in en duett med?

   Lisa Miskovsky säger: Om jag fick välja vem som helst skulle det bli Richard Buckner, en singer/songwriter från USA. Jag var på en konsert med honom i somras och blev helt förstörd, på ett bra sätt.

Tobbe säger: Var du och Jocke någongång oeniga under produktionen?

   Lisa Miskovsky säger: Vi var mer fundersamma än oeniga. Vi visste inte riktigt hur vi skulle göra ibland, men hade samma fokus.

blomman säger: Har du spelat utomlands någon gång? Typ USA?

   Lisa Miskovsky säger: Jo. Jag har spelat i New York, Los Angeles och Toronto. Det var kul, men det hände så mycket under den tiden att jag inte hann njuta riktigt. Hoppas att jag får åka tillbaka när det är lite lugnare.

säger: Om du skulle välja om du skulle spela in en skiva med Christina Aguilera eller Carola, vem skulle du valt?

   Lisa Miskovsky säger: Jag vet inte, det känns inte som om jag kommer bli ställd inför det valet. Båda har bra röster, så det spelar inte så stor roll.

Saga säger: Vilket är ditt sämsta skivköp?

   Lisa Miskovsky säger: Oj... Jag fick en skiva med en åttiotalshårdrocksgrupp en gång, men jag kommer inte ihåg vad de hette. Den var så dålig att det nästan blev komiskt.

Ziggy säger: Hur var det att sjunga ihop med en kille som sjunger så falskt som Dennis Lyxén?

   Lisa Miskovsky säger: Så där kan man inte säga, stackarn... Falskt, det beror på vad man menar med falsksång. Jag tycker inte att han sjunger speciellt falskt, han har bra feeling och det är det viktigaste.

Marij säger: ”Jag sa nej till fester” – festar du aldrig?

   Lisa Miskovsky säger: Nu festar jag ibland. Då och då, men inte så ofta. Men jag var 20 år första gången jag var onykter. Man ska göra det man känner för.

Emme säger: Hej... vilken låt på plattan blir nästa singel?

   Lisa Miskovsky säger: Ja du...det ser ut att bli en låt som heter ”Sing”. Det är en av mina favoriter, jag tycker att det var roligt att få göra körarrangemanget.

säger: Vilka skivor får man inte sakna i sin skivsamling?

   Lisa Miskovsky säger: Oj, det är ganska många. Jag tycker att man ska ha nog ha Richard Buckners ”Bloomed”, ”Blue” med Joni Mitchell och kanske någon samlingsskiva med Led Zeplin och ”The River” med Bruce Springsteen är ett måste. För att muntra upp det hela kan man köpa Randys senaste.

   Lisa Miskovsky säger: Tack för så mycket pratstunden. Det var roligt. Ha en bra höstdag och passa på att muntra upp er med bra musik.

Publisert: