Jonas Helgesson om dotterns fina reaktion

1 av 2
NÖJE

Läkarna trodde att han skulle dö när han föddes.

Nu har bokaktuelle komikern Jonas Helgesson motbevisat alla.

– Det är ganska fantastiskt att livet kan bli bättre än vad man anade, säger han om sin cp-skada, i söndagens Nyhetsmorgon.

Jonas Helgesson, 40, har gjort sig ett namn som både komiker och författare. För några år sedan hade han även en roll i musikalversionen av Jonas Gardells ”Livet är en schlager”.

Men när Jonas Helgesson, som föddes med en cp-skada, trodde först läkarna att han skulle dö. Efter att ha motbevisat dem en första gång förutspåddes han ett liv i rullstol.

– Det är ganska fantastiskt att livet kan bli bättre än vad man anade. När jag var liten hade jag assistent, jag hade ungefär 50 olika hjälpmedel. I dag har jag inget hjälpmedel förutom en diskmaskin, säger han i Nyhetsmorgon och skrattar.

– I dag är jag gift och har barn och har ett jobb, en fru och en bil. Det hade jag aldrig tänkt var möjligt när jag var liten.

Dotterns reaktion: ”Kan jag få glass?”

I programmet berättar Jonas Helgesson att han ofta möter fördomar. När människor får veta att han har två barn är det många som blir förvånade.

– En del blir så överraskade att de frågar: ”Hur gick det till?”. Och jag svarar: ”Det vill du inte veta”.

Men alla bär inte på fördomar.

När Jonas Helgesson skulle berätta för sin sjuåriga dotter om sin cp-skada möttes han också av en förvånad blick. Men av en helt annan anledning.

– Hon har ingen aning om det. Jag är bara pappa. En dag försökte jag, så jag tittade henne i ögonen och sa: ”Älskling, när pappa var liten kunde han inte andas. Och därför fick pappa en cp-skada.” Hon blev tyst och tittar på mig: ”Pappa, kan jag få lite glass?”

Jonas Helgesson är aktuell med boken ”Det är i alla fall tur att vi inte är döda”.

Tv-profilerna som bytte kanal till TV4 00:31
ARTIKELN HANDLAR OM