Stjärnspäckade nätverket samlas – för att hylla Lill-Babs

NÖJE

Lill-Babs var en del av Stadsbrudskåren i över 30 år.

I kväll samlas de kända väninnorna för att hedra sin saknade medlem.

– Vi kommer skåla i champagne till hennes ära, säger Christina Schollin till Expressen.

Barbro ”Lill-Babs” Svensson dog den tredje april efter en kortare tids sjukdom. I kväll hedras hon av vännerna i medlemsklubben Stadsbrudskåren, skriver Expressen.

Kåren grundades på 60-talet i syfte att samla in pengar för att stötta utsatta kvinnor och barn i Stockholm. Den består av drygt 25 kvinnor och Lill-Babs hann vara medlem i 37 år.

Andra kända kvinnor i kåren är Lill Lindfors, Nanne Grönvall, Gunilla Pontén, Babben Larsson och Christina Schollin.

1 av 3 | Foto: Jan Danielsson / AFTONBLADET / 2070
Lill-Babs.

”Var chockartat”

I kväll håller Stadsbrudskåren årsmöte och enligt skådespelaren Christina Schollin planerar gruppen att ta tillfället i akt att hylla och hedra sin bortgångna kollega. Under mötet kommer de att skåla champagne till hennes ära.

– Vi tyckte det var ett bra sätt att hylla denna starka kvinna. Och likaså Kjerstin Dellert som gick bort också, hon var gammal och då är det mera naturligt. Men det var chockartat med Barbro, verkligen, säger Christina Schollin till Expressen.

Tar farväl på hemsidan

Kort efter Lill-Babs död skickade Stadsbrudskåren ett känslosamt avsked till henne på sin officiella hemsida.

”Vår kära Stadsbrud nummer 20, medlem sedan 37 år tillbaka, Barbro ”Lill-Babs” Svensson finns inte mer. Inom kåren är vi inte ensamma om att känna tomrummet efter denna verkligt kärleksfulla och omtänksamma människa, för Barbro var kanske den svensk som allra mest förtjänade beskrivningen ”folkkär”, skriver de.

Lill-Babs blev 80 år.

Barbro Lill-Babs Svenssons bästa låtar 00:31