Finns det verkligen inga normala män?

Olle Kvarnsmyr ÄR Nöjesbladets Dr Kärlek - svarar på läsarnas frågor om allt som rör relationer

avOlle Kvarnsmyr

Finns det verkligen inga män som visar respekt och hänsyn och går det att träffa en normal man? Dr kärlek benar ut.

FRÅGA: Jag är 30 år och har hittills bara träffat män som försöker kontrollera och dominera mig, trots att de till en början säger att de gillar min "starka personlighet”. De tar inget ansvar för relationen heller, kan inte prata om känslor, och jag får ta huvudansvaret för hemmet. Finns det inga män som visar respekt och hänsyn? Går det ens att träffa en normal man? Verkar vara som att hitta en nål i en höstack. Känner för att ge upp.

Bryt mönstret - lev nunneliv

DOKTOR KÄRLEK SVARAR: Ditt problem är inte alls ovanligt. För dig har det blivit till en vana att alltid dejta samma typ av person. Knäppskallen har alltså blivit det normala.

Du känner inte till någon annan typ och dras till knäppskallar då du märkligt nog känner att du har koll på läget och vet hur relationen funkar. Förmodligen lider du även av dålig självkänsla. Kanske du inte tror du är värd en bra man och söker omedvetet någon som levererar en begränsad form av kärlek? Du behöver nu bryta mönstret. Först ska du inte dejta någon alls och leva nunneliv ett tag. Under den tiden ska du fundera på vilken typ av man du verkligen vill ha. Styr därefter dit.
Ge absolut inte upp. Det kommer att lösa sig. Det har du mitt ord på. Bara att du har tagit tag i problemet och skickat mig ett mail är ett stort steg på vägen.

Missa inga visdomar - följ Dr Kärlek på Facebook för senaste råden

Önskar du själv assistans av Dr Kärlek - mejla olle.kvarnsmyr@aftonbladet.se bums så kommer allt att lösa sig

ARTIKELN HANDLAR OM

Dr Kärlek

Kärlek

Relationer