”Idol”-Matice knivskuren: ”Det var ett mordförsök”

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Idol 2018: Blev knivskuren i skolan – av en före detta kompis

Plötsligt har hans före detta kompis dragit fram ett vapen.

”Idols” Matice Kamara, 19, berättar för Nöjesbladet hur han blev svårt knivskuren – i skolan.

– Det var ett mordförsök, säger han.

Det är tre år sen. Matice Kamara var 16 år gammal, men ärret syns fortfarande på halsen.

– Det kommer vara kvar hela mitt liv, säger ”Idol”-deltagaren.

Det som börjat som ett tjafs en vanlig skoldag i december 2015 eskalerade snabbt. Plötsligt hade den före detta vännen dragit fram en kniv. Matice blev skuren i halsen och i ryggen.

– Det var ett mordförsök. Det var hemskt, det var ingenting jag var beredd på när det hände i skolan, säger Matice när han berättar för Nöjesbladet om händelsen.

Sveket värre än knivsåren

Den förra vännen åtalades för försök till mord, men dömdes senare för grov misshandel, domen slogs också fast av hovrätten.

Nu i efterhand beskriver Matice sveket som värre än knivsåren.

– Att det var en person som jag kommit väldigt nära och aldrig trodde skulle kunna göra nåt sånt. Det sved. Det var nog jobbigare än att få kniven, att en person som som skulle ha varit min vän högg mig liksom.

Nu hoppas Matice Kamara att ”idol” ska kunna göra honom till en förebild för andra unga.

– Jag vill sjunga och jag vill rappa och kunna bli en förebild för folk. Jag vet att det finns mycket kids runt om i förorterna som har det väldigt jobbigt och som också har de här drömmarna och kanske inte vågat. Jag kanske inte är den där förortsgrabben, men jag har ändå mitt bagage som de kan relatera till, säger Matice.

Idoldeltagaren Matice Kamara, 19 år.
Foto: Magnus Sandberg
Idoldeltagaren Matice Kamara, 19 år.

”Det har varit struligt”

Med sitt ”bagage” syftar Matice på hur han som 16-åring dömdes för stöld efter att en kompis stulit ett par gymnastikskor. Tingsrätten ansåg att Matice var medskyldig eftersom han hjälpt sin kompis genom att ta med dennes använda skor ut ur butiken. Som 16- och 17-åring greps han även några gånger för snatteri.

– Man har gjort sina dumheter, man har inte varit det perfekta barnet. Det kommer mycket från att det har varit struligt, väldigt struligt. Inte att jag är någon gangster, men jag har gjort mina saker, säger han.

Nu hoppas Matice i stället att fokus ska få ligga på musiken.

– Jag känner att artisteriet är det jag vill jag göra, jag vill stå på scenen, jag vill bli en världsartist och har alltid velat bli det, säger han.

På fredag tävlar Matice Kamara i den första fredagsfinalen med låten ”God’s plan” av Drake. ”Idol” sänds på TV4 fredagar 20.00.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN