Sanna Nielsen

Sanna Nielsen i lyxförpackning - bär klänningar för över miljonen

Av: 

Benjamin Andrée

NÖJE

En tuff brud i lyxförpackning.

Sanna Nielsen bär klänningar för sjusiffrigt belopp i nya showen.

– Kostymerna ska vara värdiga en världsstjärna, säger designern Lars Wallin.

När folkkära sångerskan Sanna Nielsen, 34, nu har premiär på sin första egna krogshow ”Mitt Sanna jag” sparas det inte på krutet.

Det är en påkostad show med extra allt enligt sångerskan själv.

– I korthet är det jag och ett band på scenen. Jag har skippat dansare och allt fokus är på mig och min sång. Det blir en show med massa glitter, glamour och musik som betytt mycket för mig i livet, säger hon.

Stylisten Dennis Brøchner har tagit fram Sannas olika stilarna för varje nummer och Ida Lanto och Lars Wallin har designat utefter hans vision.

– Det är väldigt lyxigt och dyrt. Men jag vill ju bjuda på show hela vägen. Jag kan nästan inte fatta att jag får bära de här kreationerna, säger Sanna.

När Nöjesbladet når designern Lars Wallin är det mindre än 24 timmar till premiär och han står och syr på extra strass på Sannas finalkostym.

– Det är en helt makalös kostym i Beyoncé-look. En kroppsstrumpa med handbroderade glasfransar och strass ovanpå det i guld och silvertoner för att få en varmare färg, säger han.

Wallin menar på att det är väldigt sällan i scensammanhang som det satsas på ett hantverk på den här nivån.

– Det är unikt, men den här showens upplägg är att det ska vara internationell lyxklass. Kostymerna ska vara värdiga en världsstjärna. Allt är sytt för hand och det handlar om veckors arbete för varje plagg, säger han.

Hur mycket kostar en sån här kreation?

– Jag vill inte diskutera priset. Det gör man inte inom couturen. Det är mellan kunden och mig. Men det är så otroligt mycket arbete som ligger bakom det här. Otroligt exklusiva material och jag kan säga att de här kostymerna tål att ses på nära håll. I vanliga fall gör man scenkläder som en effekt som ska flasha till på scenen. Men här pratar vi konstverk, säger han och fortsätter:

– Men jag är ganska övertygad om att kostymbudgeten i denna show är en av de högsta någonsin på Hamburger börs.

Enligt bedömare i branschen som Nöjesbladet varit i kontakt med ligger värdet på Sanna Nielsens scenkläder i showen ”Mitt Sanna jag” på mer än en miljon kronor.

Lars Wallin har de senaste dagarna jobbat dag och natt för att få färdigt kostymerna i tid och vid publikrepetitionerna två dagar innan premiär fick han se sina konstverk på scenen för första gången.

– När jag såg repetitionerna i går satt jag och grät. Hon är en fantastisk sångerska och nu hon har paketerats på helt rätt sätt - som en riktig världsstjärna.

Sanna Nielsens show ”Mitt Sanna jag” har premiär på Hamburger börs i Stockholm 25 januari 2019.

ANNONS

Idag är det Mumindagen! Fira det med muggen Fiske - nu till rabattpris hos Nordic Nest!

Extern länk från Nordic Nest

Köp muminmuggen här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Så många plus får Ellegalans klänningar

ÄMNEN I ARTIKELN

Sanna Nielsen

Lars Wallin