Farah Abadi om kändisskapet: ”Barnen förstår inte riktigt”

Det råder en riktig Farah Abadi-explosion nu.

Nu berättar hon om kändisskapet, kommande Mello-programledarjobbet och skräcken när hon tävlade i ”På spåret”.

– Första gången jag var med bajsade jag nästan på mig.

”1 mot Sverige” går som tåget, vad tror du är hemligheten bakom succén?

– Jag vet faktiskt inte, men vi har jättekul på jobbet så det kanske är hemligheten. Men det känns såklart otroligt bra och jag är väldigt, väldigt lycklig för att ha det jobbet som jag har. 

Du ska snart leda Mello med Jesper Rönndahl, hur går tankarna? 

– Jag är inte nervös än, men nerverna kanske kommer. Sedan gör jag det också med Jesper Rönndahl och han är verkligen en helt fantastisk människa så det känns som en trygghet. Vad som också är en trygghet är att jag får göra det en gång till. Det innebär förhoppningsvis att det blir lite mindre förvirring och lite mer skoj. 

Var det självklart att tacka ja?

– Jag låtsades som om att det inte var självklart och spelade lite cool när jag fick frågan och sa att jag måste snacka om det hemma. Men det var förstås självklart att göra det. Så det var inget öråd hemma, men hade vi haft ett öråd så hade jag gärna haft veto där. Om det är något man ska ha veto om så är det ju Mello. 

Farah Abadi och Jesper Rönndahl
Farah Abadi och Jesper Rönndahl

Var har du för relation till Melodifestivalen?

– Jag har kollat jättemycket på Mello genom åren. Ibland har vi haft fester och tippat vinnare och ibland har jag legat i sängen och kollat. Jag är också precis som alla andra och tänker ”Gud vad dåligt” och ”Gud vad bra”. 

”På spåret” har precis dragit igång. Du har ju tävlat tidigare, hur var den upplevelsen?

– Det var skoj. Nu hade jag turen att tävla med Johan Glans som både är smart och rolig. Jag försökte i alla fall vara det. 

Var du nervös?

– Ja, är det någonting som man är nervös för så är det ”På spåret”. Första gången jag var med bajsade jag nästan på mig. Jag var på toaletten flera gånger för att jag var så nervös. Man är så rädd för att inte kunna något och att alla ska tycka att man är dum i huvudet. 

Farah Abadi i ”Sommar i P1” 2022
Farah Abadi i ”Sommar i P1” 2022

Du har varit känd länge, men det känns som det har blivit en riktig Farah-explosion den senaste tiden?

– Jag har ju jobbat i tio år, men det är nu som jag har börjat fått göra de stora produktionerna. Det är så kul att få uppleva det. Många går ju ett helt arbetsliv utan att få göra det. Jag är svinlycklig, jätteglad och stolt över mig själv. Men det har inte varit en målbild eftersom det har känts för svårt att uppnå. 

Du har en sambo och två kids, vad säger de om framgångarna?

– Min sambo är jättestöttande och tycker det är kul. Men barnen förstår inte riktigt det här med kändisskapet. Min äldsta kille undrar varför alla kan mitt namn och är så snälla mot mig. 

Vad gör du när du inte jobbar – om det nu finns någon sådan tid?

– Det finns jättemycket sådan tid. Då är jag hemma och ligger i soffan. Jag är superlat. Det pendlar mellan att jobba jättemycket eller ligga i soffan och käka chips. 

Hur ser det ultimata fredagsmyset ut?

– Åh, det är när barnen har gått och lagt sig så jag kan kolla på vad jag vill. Då äter jag ost, chips och oliver. 

Farah Abadi
Farah Abadi

Fakta: Det här är Farah

Namn: Farah Abadi
Född: 18 januari 1988 i Västervik
Familj: Sambo och två barn.
Yrke: Programledare i radio och tv. 
Aktuell: Sitter vid Babben Larssons sida i ”1 mot Sverige” med Erik Ekstrand. Programleder Mello nästa år med Jesper Rönndahl.

Publisert:

LÄS VIDARE