Dogge Doggelitos möte med ”Sagan om ringen”-stjärnan

Bilden väcker frågor på sociala medier • Anklagas vara fejk

Uppdaterad 2023-11-08 | Publicerad 2023-11-07

Dogge Doggelito träffade Frodo i helgen.

Fotot från Comic con-mässan i Stockholm där artisten poserar med ”Sagan om ringen”-stjärnan Elijah Wood har fått stor uppmärksamhet.

– Folk garvar och tror att jag har photoshoppat bilden, säger Dogge Doggelito.

Artisten Dogge Doggelito, 48, är egentligen inget superstort fan av ”Sagan om ringen”.

Men när han fick möjligheten att ta en bild med skådespelaren Elijah Wood, 42, som spelar karaktären Frodo Baggins, tog han sin chans.

Skådespelaren Elijah Wood och Dogge Doggelito.

Bilden på Dogge Doggelito och ”Sagan om ringen”-stjärnan har delats flitigt i sociala medier – många tar bilden för osannolik och tror att den är fejkad, berättar Dogge Doggelito.

– Flera har skrivit saker som att det är en ”episk bild” och ”århundradets bild”. Folk garvar och tror att jag har photoshoppat den, säger han.

I lördags var artisten på plats under Comic con-mässan med sin son för att fira hans födelsedag. När de kom fram till mässan hade Dogge Doggelito inte en tanke på den världskända skådespelaren som var på plats under mässan.

– Det var inte planerat att vi skulle ta bild med Frodo. Det var inte alls min tanke, utan en rolig grej. Jag visste inte att han skulle vara där. Men han var jätteschysst och trevlig, säger artisten.

Dogge Doggelito.

”Skrattade så jag dog”

Dogge Doggelito har bara gott att säga om mötet med Elijah Wood.

Framför allt var han väldigt bjussig då han gick med på att ha på sig Dogge Doggelitos merchandise – en svart mössa som det står ”Norra Botkyrka” på.

– Jag sa till honom att jag är en rappare från Botkyrka och att det vore kul om han ville sätta på sig mössan för att representera orten på min bild, och det ville han. Sedan frågade jag om han kunde göra ”hang loose”-tecknet och så gjorde han det också.

– Jag skrattade så jag dog över att han hade på sig den där mössan när jag såg bilden. Det såg helroligt ut.

Planer på att rama in mössan

Artisten ville ge mössan som en present till Wood.

– Men han gav tillbaka den. Då tänkte jag ”shit, det här är ändå Frodo-mössan liksom”, schysst att han gav tillbaka den, säger Dogge Doggelito.

– Jag vet inte vad jag ska göra med mössan nu. Kanske rama in den tillsammans med bilden.

Blev du starstruck?

– Absolut inte. Jag har träffat så jävla många stjärnor i mitt liv. Men jag fick en känsla av att han är väldigt snäll, trevlig och ödmjuk. Det gillade jag med honom.

ANNONS