Duffer-bröderna kritiseras efter kyss-scenen

1 av 2 | Foto: WENN.COM
Sadie Sink.
NÖJE

Obs spoilervarning!

Att Sadie Sink och Caleb McLaughlin pussar varandra i sista avsnittet av ”Stranger things” stod inte i manus.

Efter att det framkommit att en av serieskaparna fick henne att genomföra pussen har serien fått skarp kritik.

– Jag var stressad hela dagen, säger hon i extramaterialet.

Har du inte sett sista avsnittet av ”Stranger things”, säsong två, bör du sluta läsa nu.

I sista avsnittet av den populära tv-serien finns en scen som utspelar sig på skolbalen. Där pussas karaktärerna Lucas och Max som spelas av Caleb McLaughlin och Sadie Sink. I extramaterial som släppts på Netflix i samband med serien diskuterar skaparna, Matt och Ross Duffer, scenen tillsammans med flera av skådespelarna.

Sadie Sink berättar då att kyssen inte var inskriven i manus.

– När jag gick in på set och såg dekorationerna så säger en av er, jag tror att det var du Ross, ”Sadie, är du redo för kyssen?”. Och jag svarade ”Va? Nej, det står inte i manus. Det händer inte”. Jag var stressad hela dagen. Jag tänkte på om det skulle hända eller inte, säger Sadie.

– Men du reagerade så kraftigt på det här. Jag skojade bara. Men du var så stressad så att jag kände ”nu måste jag få henne att göra det”. Det är därför jag säger att det är ditt fel, svarar Ross.

Kritiseras av tittare

Sadies berättelse om kyssen och Matts svar på hennes upplevelse har fått flera tittare att rikta skarp kritik mot skaparna.

”Bortom äcklad över att Duffer-bröderna fick Sadie Sink att göra en kyss-scen när hon inte ville göra det och det inte stod i manus. Hon är 15!”, skriver en tittare på Twitter.

”Jag älskar Stranger Things men att den där Duffer-brodern säger till Sadie Sink att den obekväma situationen var hennes eget fel är så äckligt”, skriver en annan.

”Duffer-bröderna informerade inte Sadie om kyssen. Scenen var inte en del av originalmanuset och de fick henne att göra det trots att hon sa att hon kände sig obekväm. Hon är 15. Män är skräp”, skriver en tredje.

”Så mycket drama”

I en tidigare intervju med Variety har Duffer-bröderna pratat om kyssarna i säsong 2. Där bekräftar de att flera av skådespelarna aldrig pussats förut och att det blev första gången för både Caleb och Sadie.

– Det är så mycket drama runt kyssarna. Så fort vi får dem att kyssas så är det ”herregud”, säger Ross i intervjun.

ARTIKELN HANDLAR OM