”Jag är chockad”

Partnern till Louis CK bryter tystnaden om sexskandalen

1 av 3
NÖJE

HOLLYWOOD. Louis CK har redan medgett att uppgifterna om hans sexbrott är sanna.

Nu bryter hans partner, ”Californication”-skådespelerskan Pamela Adlon, tystnaden.

– Jag känner djup sorg och empati för de kvinnor som drabbats, säger hon.

Adlon, 51, och Louis CK, 50, har skapat ”Better things” tillsammans. Komediserien kretsar kring en Hollywoodbaserad, ensamstående skådespelerska med tre döttrar.

Redan för ett par år sedan fotograferades de båda seriemakarna arm i arm och det ryktades då att de båda frånskilda kändisarna blivit ett par. Själva har de aldrig bekräftat uppgifterna.

Klart är i varje fall att Adlon tagit mycket illa vid sig av bekräftandet att hennes partner utsatt minst fem kvinnor för olika former av sexuella trakasserier.

– Min familj och jag är förkrossad och chocka över erkännandet av det motbjudande beteende som min vän och partner, Louis CK, uppvisat.

Gör ont

Uttalandet gjorde hon bara timmar efter att Louis CK medgett att de fem kvinnorna som trätt fram i New York Times talar sanning.

– I nuläget ber jag att jag och min familj får vara i fred. Jag bearbetar och sörjer. Jag hoppas kunna säga mer så snart jag klarar av det, uppgav hon.

Redan innan tidningsavslöjandet hade hon hört ryktena om Louis CK.

– Det gör ont att läsa det folk säger om honom, sa hon i en intervju med KCRW.

– Allt jag vet är jag känner honom som min partner i en serie som är motsatsen till alla former av de här hemska, negativa sakerna.

Hon kallade honom samtidigt en person med integritet som tar hand om andra.

– Alla jag känner vet det om honom. Han är en bra man. Det är smärtsamt. Det gör ont just nu, för folk borde hylla honom eftersom han är en del av min serie. Vi skrev hela säsongen tillsammans. Det är riktigt jobbigt, förvirrande och jag avskyr hela grejen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Louis C.K.