Kevin Spacey kommer ut som gay efter sexanklagelsen

Skådespelaren Anthony Rapp anklagar Kevin Spacey för sexuella närmanden – då var ”Star trek”-stjärnan bara 14 år.
Nu ber Spacey om ursäkt, samtidigt som han väljer att öppet komma ut som homosexuell.
”Den här historien har uppmuntrat mig att ta tag i andra delar av mitt liv”, skriver han på Twitter.

Det är i en lång intervju med sajten Buzzfeed som Anthony Rapp, 46, känd från bland annat musikalfilmen ”Rent” och ”Star trek: Discovery”, berättar att ”House of cards”-stjärnan Kevin Spacey, 58, försökte förföra honom. Händelsen ska ha inträffat 1986 när Rapp och Spacey jobbade ihop i olika Broadway-musikaler. Spacey var vid tillfället 26 år, medan Rapp var 14 år.

Enligt Anthony Rapp ska han ha blivit hembjuden till Spacey på en fest. De två var ensamma kvar när en berusad Spacey ska ha försökt fånga sin yngre kollegas intresse.

– Han lyfte upp mig som en brudgum lyfter sin brud. Men jag försökte inte ta mig loss direkt, för jag tänkte: ”Vad händer”. Och då lägger han sig på mig, säger Anthony Rapp.

Spacey ska ha lagt ner sin yngre kollega i sängen där han hållit fast honom, men Rapp kunde senare ta sig loss och lämna lägenheten.

– Han följde mig till dörren och när jag skulle gå frågade han om jag verkligen ville det. Och jag sa: ”Ja, godnatt” och så gick jag.

Påverkad av Harvey Weinstein-fallet

Skådespelarnas vägar har korsats genom åren, men Rapp har aldrig tagit upp händelsen.

Till Buzzfeed säger han att den senaste tidens sexskandaler i Hollywood fått honom att ta bladet från munnen.

– Det handlar inte bara om att vädra mitt eget lidande utan om att belysa årtionden av beteenden som tillåtits för att så många, inklusive jag själv, valt att hålla tyst.

Ber om ursäkt

Tidigt på måndagsmorgonen kommenterar Kevin Spacey anklagelsen. Han bekräftar det inte direkt, men ber ändå om ursäkt.

”Jag har den största respekt och beundran för Anthony Rapp som skådespelare. Jag blir fullkomligt förskräckt av att höra hans berättelse. Jag kan ärligt säga att jag inte kommer ihåg mötet, det skulle i sådana fall ha hänt för över 30 år sedan”, skriver stjärnan.

”Men om jag uppträdde på det sättet han beskriver, så är jag skyldig honom en uppriktig ursäkt för något som är djupt olämpligt berusat beteende, och jag är ledsen för de känslor han beskriver att han burit med sig under alla de här åren.”

”Älskat och träffat män”

Under hela hans karriär har de florerat många rykten kring Spaceys sexualitet. Han har själv valt att inte prata om det offentligt, men i och med anklagelsen mot honom väljer han nu att komma ut som homosexuell.

”Som de som är närmast mig vet, har jag haft relationer med både män och kvinnor. Jag har älskat och träffat män genom mitt liv, och jag väljer nu att leva som en homosexuell man. Jag vill ta itu med det här på ett ärligt och öppet sätt och det börjar med att jag utvärderar mitt eget beteende”.

Publisert:

LÄS VIDARE