Leonardo DiCaprios framtidsoro: ”Mer hotad än någonsin”

avMathilde Albinsson

Skådespelaren och miljöaktivisten Leonardo DiCaprio är djupt bekymrad.

Anledningen är Donald Trumps beslut att ta USA ur Parisavtalet.

”Vår framtid på den här planeten är nu mer hotad än någonsin tidigare”, skriver han oroligt på Facebook.

1 av 2 | Foto: TT
Leonardo DiCaprio.

Leonardo DiCaprio, 42, är orolig. Han har, i likhet med världsledare och kulturprofiler, reagerat mot amerikanska presidentens beslut att ta USA ur Parisavtalet.

Skådespelaren har tidigare försökt prata miljö-vett med Donald Trump. 2015 träffade han den blivande presidenten och hans dotter Ivanka, för att påtala vikten av att ta klimatförändringarna på allvar.

Men nu skriver Leonardo DiCaprio ett långt inlägg på sin officiella Facebooksida, där han uttrycker oro för planetens framtid.

”Idag hotades den framtida levnadsmöjligheten på vår planet av president Trumps oförsiktiga beslut att dra sig ur Parisavtalet. Vår framtid på den här planeten är nu mer hotad än någonsin tidigare. För amerikaner, och för de i världssamfundet som söker starkt ledarskap när det gäller klimatfrågor, är detta en nedslående händelse”, skriver Leonardo DiCaprio och fortsätter:

”Nu, mer än någonsin, måste vi arbeta målmedvetet för att lösa klimatkrisen och för att utmana de världsledare som inte tror på forskning, fakta och empirisk sanning”.

ARTIKELN HANDLAR OM