Mello-artisten blev utnyttjad – i bluff mot sin egen mormor

”Det är så fruktansvärt lågt”

1 av 2 | Foto: Pontus Orre
Axel Schylström.
NÖJE

Artisten Axel Schylström utnyttjades i en pengablåsning mot sin egen mormor.

Tjuvarna bluffade sig till kontanter från 94-åriga Iris – genom att utge sig för att vara Axel. Nu vill artisten varna andra.

– Mormor är godhjärtad och tror att hon hjälper sitt barnbarn, och så är det en blåsning. Det är så fruktansvärt lågt, säger Axel Schylström.

Artisten Axel Schylström, 24, är upprörd. Någon har utsatt hans mormor Iris, 94, för en fräck kupp. Och bluffmakarna har använt Axels namn för att genomföra blåsningen.

Axel Schylström, känd från ”Idol” och ”Melodifestivalen”, berättar i ett upprört inlägg på Facebook om händelsen, som inträffade under onsdagen.

”Någon har alltså ringt till min 94-åriga mormor och uppgett sig för att vara jag. Därefter har personen sagt att min bil har gått sönder, att jag befinner mig på en verkstad och att jag behöver låna pengar av mormor till reparationen.”

Personen, som Iris trodde var barnbarnet Axel Schylström, berättade vidare att han inte själv kunde komma och hämta pengarna, utan skulle i stället låta en kompis gå i hans ställe.

– Hon är godhjärtad och vill givetvis hjälpa till när hennes barnbarn är i nöd, så hon lånar ut pengar, och så är det är en blåsning. Det känns så fruktansvärt lågt. Och det känns läskigt också, eftersom det verkar så planerat, säger Axel Schylström.

Vill varna andra

Hur mycket pengar det rör sig om är dock oklart.

– Man måste förstå att min mormor är 94 år, så hon hade inte riktig koll på hur mycket det var. Hon gav väl lite av det hon hade hemma i kontanter och jag tror inte det var några jättesummor det handlade om, men det är inte det som är det allvarliga. Det är en principsak. Man gör inte så.

Axel Schylström fick reda på kuppen när hans mamma ringde honom och frågade om det stämde att hans bil hade gått sönder.

– Det känns så konstigt. Jag vet inte hur man har gjort det här eller kommer på en sådan grej. Det är väldigt lågt att stjäla pengar från en gammal tant som bara vill hjälpa till. Det finns bättre saker att göra med livet.

Nu vill han varna andra för att förhindra att liknande brott händer igen.

– Jag med min offentlighet har ju chans att nå ut till många. Så är det någon som vill uppmärksamma sin farmor och farfar, mormor och morfar eller vad det nu kan vara, att det här cirkulerar så kanske de slipper den sortens blåsning. Det ultimata vore om någon åkte fast.

Hur mår din mormor efter omständigheterna?

– Enligt mamma har hon tagit det förhållandevis bra. Hon är en krutkärring, och det är väl tur det. Alla är nog mest förvånade över att det kan gå till på det här sättet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Idol

Brott