Så hinner Robin Bengtsson med privatlivet

Har haft en ledig dag sedan mello – så klarar han pressen

avLinn Elmervik

1 av 2 | Foto: MAGNUS SANDBERG
Robin Bengtsson.

Han har haft en ledig dag sedan han vann Melodifestivalen.

Nu berättar Robin Bengtsson, 26, hur han gör för att hinna med privatlivet under sin mest hektiska jobbtid någonsin.

– Det gäller bara att planera noga, säger han.

Det är mycket för Robin Bengtsson nu.

I maj representerar han Sverige i Eurovision Song Contest i Kiev, och bara några veckor senare startar repetitionerna av årets Diggiloo-turné. Sedan vinsten i Melodifestivalen i februari har han haft en ledig dag. Resten av tiden har ägnats åt förberedelser och marknadsföring.

I mars förlovade sig Robin Bengtsson med flickvännen Jennie Salte, och han har en son från en tidigare relation. Och det krävs ordentlig planering för att hinna med familjen i kombination med jobbet.

Har turnerat i Europa

– Det gäller att planera noga. De veckorna min son bor hos oss jobbar jag mindre, när han inte gör det jobbar jag lite mer. Och det är inte alltid fullspäckade dagar, jag har haft en del korta dagar när jag har haft tid över till familjen, säger han.

Men jobbet kräver också en del resor.

– Jag har valt att åka ut på promotionturnén ut i Europa och det har varit en jäkligt rolig upplevelse. Men då är man ju ledig ute på turnén också.

Nu tillbringar Robin Bengtsson två dagar på Palma tillsammans med resten av Diggiloo-gänget för att spåna idéer till sommarens turné. Om en vecka åker han till Kiev för att förbereda sig inför ESC.

”Vill bara njuta”

– Jag känner ingen press över tävlingen. Vi ska göra samma sak som i Mello, så allt sitter redan och kräver inte massa förberedelser. Det känns härligt.

Du är inte nervös?

– Man kan inte påverka resultatet så mycket. Man ska vara på topp i tre minuter, alla andra timmar vill jag inte slösa på att gå runt och vara nervös. Jag vill bara njuta, det här är en grej som händer en gång i livet. Jag är ganska stresstålig, känner mig lugn inför allt.

Diggiloo-turnén har premiär den 12 juli. Med på turnén är också Wiktoria, Charlotte Perrelli, David Lindgren, Tommy Nilsson, Andreas Johnson, Jessica Andersson, Bruno Mitsogiannis och Özz Nüjen.

ARTIKELN HANDLAR OM