Tommy Nilsson skriver bok om sitt liv – och om Kevin

Artisten om sitt trestegsprojekt: Har kontakt med förlag

1 av 2 | Foto: Björn Lindahl
Tommy Nilsson.
NÖJE

Tommy Nilsson håller på med ett tvådelat bokprojekt.

En självbiografi och sedan en bok om en pojke som heter Kevin.

– Jag har kontakt med förlag, berättar han i podden ”Öppet hjärta” med Marcus Birro & Michael Strandberg

Tommy Nilsson, 57, skriver på sin självbiografi och har kommit ”ganska långt”, han har kontakt med flera förlag, berättar han i podden ”Öppet hjärta” med Marcus Birro och Michael Strandberg.

– Jag tror på fullt allvar att det bästa ligger framför mig, min bästa musik, konsert eller finaste text. Jag pratade med några och försökte komma på vad boken ska handla om, jag kommer inte ihåg ett skit. Jag kommer liksom inte i håg. När man börjar nysta kommer jag på att jag naturligtvis har gjort jättemånga roliga saker och konstiga grejer också. Jag har idéer o, att jag ska bjuda in personer jag haft bra och dåliga förhållanden till för att kommentera saker, säger han.

Skriver på ännu en bok – och föreställning

Boken blir första delen i en planerad trestegsraket.

– Först en biografi om det som varit, sedan en bok som heter Kevin om det som är i mitt huvud nu. Den handlar om en journalist som försöker hitta lösningar på det som händer i världen utifrån politiska perspektiv, men det går inte så himla bra. Då testar han något annat och blir en pojke som heter Kevin och går ut i världen och löser problem utifrån ett barns perspektiv. Jag kallar det amatörteosofi, säger han i ”Öppet hjärta”.

Efter det behandlar Tommy Nilsson framtiden i en föreställning kan kallar ”Föreställningen om”.

”Om jag skulle sälja mitt hus”

Idén till ”Kevin” kom till honom när han satt och såg på nyheterna med sin 14-årige son Isak.

– Då sa han ”pappa, varför kan inte vi ge hälften av det vi har till de som är fattiga? Då har ju de och så har vi”. Skräcken i att inte hitta något bra svar på det. Vad skulle hända om jag sålde huset och flyttade till ett hälften så stort hus och tog hälften av mina pengar och åkte ner och köpte mat och gav dem. Vad skulle hända? ingenting. Det skulle inte bli så stora förändringar för mig egentligen, men om alla gjorde det. Då börjar vi snacka. Jag tror att alla vuxna vet det, men så hamnar vi i ekorrhjulet och i en logik som stänger inne en, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM