Bingo Rimér om mötet med Hefner: ”Spektakulärt”

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Hugh Hefner var många saker.

För fotografen Bingo Rimér, 42, var han en förebild och idol.

– Han var en spektakulär medieprofil och en pionjär, säger han.

1 av 2
Bingo Rimér.

Fotografen Bingo Rimér har varit Playmate-ansvarig för Skandinavien och träffat Playboy-grundaren flera gånger. För honom var Hugh Hefner en stor idol.

– När jag var liten grabb var han min stora förebild så jag var på gränsen till besatt av att få träffa honom, säger han.

När Hefner fyllde 80 år firade han med en fest på Playboy Mansion. Då stod Bingo, hans syster Cecilia och ”Paradise hotel”-deltagaren Natacha Peyre på gästlistan.

”Han stannade upp”

Det var en stjärnspäckad tillställning.

– Det mesta spektakulära mötet var när han fyllde 80 år och hade en jättestor fest och jag var på plats. Alla amerikanska kändisar var där, så jag sprang runt och skakade tass med allt från Paris Hilton till Donald Trump.

Men på senare år saknade Bingo Rimér Hefners pionjäranda.

– Han var i flera avseenden en spektakulär medieprofil och en pionjär, sen kan jag tycka att han stannade upp någonstans. På slutet stod utvecklingen väldigt still, säger han.

Vilade under sina fester

Han fortsätter:

– När man själv började mogna och skaffade familj och barn fick man ett annat perspektiv. När jag var 20 bast hade jag Hugh Hefner som förebild och idol, men när jag blev 30 hade jag Richard Branson och det är en helt annan typ.

Under sina möten märkte Bingo Rimér av Playboy-mogulens ålder.

– Han var ju gammal redan då. Första gången jag var på en fest hos honom ville jag så gärna få en möjlighet att få en pratstund, och så ser jag till min förtvivlan att Hugh Hefner försvinner från festen. Då sa jag det till någon i personalen som svarade: ta det bara lugnt, han ska bara gå upp och vila en stund.

Hefner dog på Playboy Mansion i Los Angeles i onsdags kväll, amerikansk tid. Han blev 91 år gammal.

Publicerad:

LÄS VIDARE