SVT-meteorologens plötsliga sjukdom – kan bero på borrelia

1 av 2 | Foto: SVT
Nils Holmqvist.
NÖJE

SVT-meteorologen Nils Holmqvist, 31, blev akut sjuk i sändning – och tvingades avbryta för att åka till sjukhus.

Nu ska han testas för borrelia.

– Jag tror inte att jag har fått en fästing nyligen men det kan ju vara något sedan längre tid tillbaka, säger han till Trelleborgs Allehanda.

På måndagen fick tv-tittarna se Nils ”Väder-Nils” Holmqvist, 31, hosta och andas tungt i direktsändning, innan han till slut bad om ursäkt för presentationen.

– Ursäkta den här prognosen, jag tror att jag kan vara lite sjuk, sa han i tv-rutan då.

Efter det åkte han akut till sjukhus. Resten av kvällens sändningar ställdes in.

Nu berättar Nils Holmqvist i en intervju med Trelleborgs Allehanda att han har mått dåligt under en tid.

– Jag har känt under en längre tid att jag inte är helt okej, inte helt hundra. Jag har varit lite skakig och haft sämre balans. I måndags tänkte jag att det nog är bäst att vara lite ledig och vila upp sig. Så min plan vara att ta kompledigt resten av veckan. Jag har mycket komp att ta ut, så det skulle inte vara några problem. Men så gick det inte ändå inte så bra i sändningen, säger han till tidningen.

”Vet inte vad det är”

Han vet ännu inte vad som ligger bakom hans rubbade balanssinne, men berättar i intervjun att han ska testas för borrelia, som är en infektionssjukdom som sprids via fästingar.

– Jag vet inte vad det är. Kanske är jag sliten, det har varit mycket jobb. Men så väntar jag på ett borreliaprov också. Vi får se. Jag tror inte att jag har fått en fästing nyligen men det kan ju vara något sedan längre tid tillbaka. Borrelia kan sitta i länge, säger han till Trelleborgs Allehanda.

För Nöjesbladet berättade SVT-profilen tidigare i veckan om det stora stöd som han fått från tittare och kollegor.

”Alla fina meddelanden och peppiga kommentarer värmer. Och kollegornas bamsekramar såklart”, skrev han i ett sms till Nöjesbladet då.

ARTIKELN HANDLAR OM