Sebastian Stakset: Jag älskar Jimmie Åkesson

Helomvändningen efter hotet: ”Vill träffa honom och säga förlåt”

Han hotade Jimmie Åkesson på Twitter. Nu gör Sebastian Stakset en chockvändning – och kärleksbombar SD-ledaren.
– Jag älskar honom, berättar artisten i podcasten ”Nemo möter”.

Sebastian Stakset, tidigare känd under artistnamnet Sebbe Staxx, har gjort en helomvändning i livet.

Han dömdes 2013 för att på Twitter ha hotat Jimmie Åkesson till livet. Nu vill Sebastian Stakset, tidigare frontman i kontroversiella hiphopgruppen Kartellen, be SD-ledaren om ursäkt.

– Jag har inget som helst hat mot Jimmie Åkesson i dag. Jag vill träffa honom och säga förlåt för att jag hotade honom. Jag vill presentera Jesus för honom, berättar han för Nemo Hedén i podcasten ”Nemo möter en vän”.

”Jag älskar honom”

Sebastian Staksets livsstil har präglats av missbruk och kriminalitet under flera år. Nu har han dock blivit djupt religiös och lämnat det kriminella levernet bakom sig. I dag uppfylls han snarare av kärlek än hat och politiska åsikter – även mot Jimmie Åkesson.

– Jag älskar honom som jag älskar alla människor. Jag har jättemycket kärlek till honom, jag vill att han ska lära känna Jesus, berättar Sebastian Stakset i podcasten och utvecklar:

– Jag tycker inte man kan behandla en annan människa illa beroende på var han står politiskt. Jag vill älska alla människor vad de än har gjort. Man kan inte kategorisera synd. Jag älskar alla oavsett vad de röstar på.

I ett inlägg på Facebook skriver Sebastian Stakset även:

”Jag tror att om Jimmie lärde känna Jesus skulle han sluta upp med alla dumheter och börja sprida kärlek istället. Och göra som jag: säga förlåt! Hade inte det varit bättre?”.

Gangstern som hittade Gud
Publisert: