Vem är Pandorna i ”Masked singer”? Här är alla ledtrådar

Uppdaterad 2024-05-10 | Publicerad 2024-03-29

Pandorna

I ”Masked singer” på TV4 döljer sig kändisar bakom masker.

Det är upp till en expertpanel och tv-tittarna att gissa vem som döljer sig bakom masken.

Vem är Pandorna? Här är alla ledtrådar och gissningar.

Var inte med i avsnitt 1.

Avsnitt 2:

 • Låt: Justin Bieber – Baby
 • Möjliga ledtrådar: Eventuell koppling till Mullvaden. Är i något som kallas Kobrahallen. Pandorna IF står på en banderoll. David Hellenius.
 • Pandornas egen beskrivning:

– Jag och min kompanjon är väldigt bra på att samarbeta i snåriga situationer även om jag också kan vara en enstöring. Jag har flörtat upp ett och annat gäng, och är oväntat bra på att coacha. Jag är så uppskattad så jag har blivit historiskt förevigad. Men det kan bli en del meck när jag är i farten, som den gången det blev kris med mannen i skägget. Det var synd om honom. Om man känner sig blockerad är det bara att bryta tystnaden. Även om det är tufft att erkänna att man varit offside inför en storpublik. Jag pajade ju för mitt gäng. Men jag plockade poäng när jag var med om en riktig rysare. Jag fick sätta tänderna i en frälsning som ledde till många säsonger och nu funkar fotarbetet igen. Jag är en lika dålig vinnare som jag är förlorare. Men tillsammans med min kompanjon klarar jag både dolda orätter och attacker från andra djur. Så detta blir en lätt match.

 • Panelens gissningar:

Henrik: Panda da Panda

Felix: Markoolio

Nour: Peter ”Foppa” Forsberg

Måns: Roy Fares

 • En extra ledtråd:

En piltavla kommer in på scenen, Pandorna kallar upp Henrik Schyffert och säger att hen vill utmana Schyffert. ”Vi är på samma nivå” säger Pandorna. Pandan tar pilen i handen och går fram och sätter den mitt i prick. David Hellenius påpekar att Pandorna fuskar. Pandorna svarar då och säger ”Det kan stämma, så jobbar jag ibland”.

Var inte med i avsnitt 3.

Avsnitt 4:

 • Låt: Backstreet boys – ”Shape of my heart”
 • Möjliga ledtrådar: Räkor, gaming, Minecraft, Rennie Mirro, Janne Andersson.
 • Pandornas egen beskrivning:
  – Jo minsann. Jag och min kompanjon är förtrollande i vilken skärm som helst. Än så länge lever min konst. Nej, jag menar art, så klart. Jag gick från svartvitt till färg med hjälp av min kraft. Och jag växlade upp med drinkar och resor som var för bra för att vara sanna. Det var som trolleri! En del av mig har förvandlat drömmar till guld på hög nivå. Och en del av mig kan man kalla billig. Ingenting sätter gränser när vi drömmer ihop. Jag har kanske inte alltid talat sanning. Och min kompanjon utmanar Carl von Linné. Tillsammans är vi oslagbara. Ingmar Bergman skulle nog bli kolsvart av avund om han såg mig in action. Han trollade ju aldrig hoppande djur. The show must go on. Jag klär mig i kappan. Och toppar med pandasväng.
 • Panelens gissningar:
  Nour: Per Andersson
  Felix: Joey Tempest
  Jessica: Bojan Djordjic, Henrik Larsson
  Måns: Mats Sundin
 • En extra ledtråd: Ordet ”spelledare”

Avsnitt 6:

 • Låt: Nicky Youre & Dazy – ”Sunroof”
 • Andra låt senare i programmet: Elvis Presley – ”Burning love”
 • Möjliga ledtrådar: Drake, kungen.
 • Pandornas egen beskrivning:
  – Aj, aj, aj. Här smyger Pandorna in på toppen igen. Nu är nog Måns inte lika kaxig. För i den här tävlingen ska man vara kvar så lång tid som möjligt. Jag är en fena på att pricka rätt. Jag har till och med vunnit över en skottsäker Europamästare. För det har jag mina fötter att tacka. Min passion är MC-gäng, men utan gangstrar. Och att växla upp för att nå mina mål. Det är byggstenarna i min låtsasvärld. Det är inte alltid vackert väder och snygga kläder. Även om kungen bett om mina tjänster så har jag erfarenhet av att låsas in. Jag vet att jag orsakat lidande i varma perioder. Och det är jag stolt över. Hjulet snurrar och då handlar allt om mig, precis som det ska vara.
 • Panelens gissningar:
  Nour: Josef Fares
  Felix: Henrik Dorsin
  Pernilla: Markoolio
  Måns: Väder-Nils Holmqvist
 • Extra ledtrådar när David Hellenius går undercover som gamer: Pandorna säger: ”Jag är inte noob i gamet. Jag har faktiskt spelat på några av de största. Jag skrev faktiskt historia i en avgörande match. Det var en rysare som avgjordes efter sudden death. Kanske är det därför Foppa kallar mig ”kingen” varje gång vi ses”.
 • Fler gissningar från juryn efter ledtrådarna: Basshunter.

Avsnitt 7:

 • Låt: Pink – ”Never gonna not dance again”
 • Konversationen mellan Pandorna och en hemlig kändis:
  – Oj, oj, oj! Vill du ha kartan?
  – Kaptenen styr skutan med säker hand. Vilket väder. Det blir väl inte sjösjuk, Pandorna?
  – Nej, nej, nej! Jag har röstat för sånt här. Det borde du och nån veta. Men åker vi verkligen åt rätt håll? Kan jag få styra lite? Jag tycker inte att du verkar så bra på det här.
  – Sluta, Pandorna. Allt bygger på det som du och jag har gemensamt. Nyckeln till framgång är att ha tak över huvudet. En säker hand när man skruvar rodret. Jag har erfarenhet av både dinosaurier och makttjuvar. Så jag tror nog att jag klarar av att styra.
  – Jag vill inte säga vad var det jag sa. Men nästa gång kanske jag kan få skruva lite på rodret.
  – Jag kanske är bättre på rymdskepp än båtar.
 • Möjliga ledtrådar från videon: Dinosaurier, Frankrike, USA.
 • Möjliga ledtrådar från kändisen som är med på videolänk, som var Peter Stormare:
  Måns Zelmerlöw frågar Peter Stormare om Pandorna är en skådespelarkollega till honom. Stormare svarar då: ”Han, hon, hen har till och med blivit prisad för det”. Stormare säger att Pandorna också tillbringar rätt mycket tid i skogen, och att personen tycker om saltvatten.
 • Panelens gissningar:
  Nour: Stellan Skarsgård.
  Felix: Ruben Östlund.
  Måns: Lars Frölander.
  Fredrik: Musse Hasselvall.

Avsnitt 8:

Pandorna gick vidare till finalen.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln