Margaux Dietz pudlar efter skandalklippet: ”Jag brast i ansvar”

Influencerns nya ursäkt och förklaring: ”Fel att filma händelsen”

Uppdaterad 2023-02-24 | Publicerad 2022-11-07

Margaux Dietz har kritiserats hårt efter att ha filmat en utslagen man.

Nu skriver influencern en lång förklaring på Instagram.

”Jag brast i ansvar och kommer nu att rannsaka mig själv för att det inte ska upprepas”, skriver hon.

Margaux Dietz, 32, fick massiv kritik efter att ha filmat och skrattat åt en man som låg utslagen utanför hennes lägenhetsdörr.

Efter kritiken tog hon bort videon och sedan bad hon om ursäkt. Flera företag som samarbetade med henne har nu brutit det samarbetet.

Nu skriver hon en längre förklaring på Instagram, flera dagar efter händelsen.

”De senaste dagarna har jag fått hård kritik för en video jag lade ut förra veckan. Jag förstår kritiken, tar till mig den och vill förbehållslöst be om ursäkt. Mot alla mina medmänniskor, följare och samarbetspartners har jag ett ansvar. Jag har brustit i det ansvaret”, inleder hon inlägget.

Säger att mannen inte var i nöd

Vidare skriver hon sin version av vad som hände när hon hittade mannen.

”Tidigt på morgonen upptäcker en medarbetare som är på väg till mig att en berusad ung man sover utanför dörren till min lägenhet. Jag får från min kollega i trapphuset höra att han liknar en familjevän och förutsätter felaktigt att det är så. Därför är min son bredvid mig när jag öppnar dörren, vilket han inte borde ha varit.”

Margaux Dietz säger att hon ringde en vän för att be om råd så fort hon tittat till mannen och undrat om hon ska ”ringa polis eller ambulans”.

”Därefter ringer vi polisen. Detta sker inom loppet av ett par minuter”, skriver hon.

Hon säger att hon vill tydliggöra att hon hade agerat annorlunda ”om mannen var i nöd eller medvetslös”.

”Eftersom han var kontaktbar kunde jag göra bedömningen att han inte var i fara för oss. Det var en korrekt bedömning och polisen drog samma slutsats direkt när de kom.”

”Fel att filma händelsen”

Influencern säger att hon förstår om den klippta filmen som sedan lades ut på Youtube gav ett annat intryck och hon skriver också:

”Det smärtar mig att många tror att jag äventyrat någons liv och hälsa.”

Margaux Dietz uppger att hon sökte upp mannen och bad honom om ursäkt om hon skrämde iväg honom genom att ringa polisen, och att han i sin tur bad henne om ursäkt för att ha somnat utanför fel dörr.

”Händelsen filmades och några delar av denna händelse lades i torsdags ut på min Youtubekanal. Filmen togs omedelbart bort när jag insåg misstaget. Det var fel att filma händelsen. Det var fel att lägga ut det på Youtube. Det var fel att blanda in min son. Och det var fel att inte omedelbart ringa polisen.”

”Kommer nu rannsaka mig själv”

Vidare i det långa Instagraminlägget skriver hon att det inte finns ”förmildrande omständigheter”.

”Jag brast i ansvar och kommer nu att rannsaka mig själv för att det inte ska upprepas. Jag inser att många är besvikna på mig. Jag kommer lämna kommentarsfältet öppet och förstår er som är arga eller upprörda. Men jag skulle vilja be er att hålla diskussionen så fri från påhopp som möjligt.”

Det var i torsdags som influencern Margaux Dietz publicerade en video på sin Instagram, där en man sågs ligga utslagen utanför hennes dörr. I klippet skrattar hon och filmar mannen och säger själv att han är ”blodig och blåslagen” – innan hon ringer polisen. Dessutom skickade hon vid ett tillfälle ut sitt barn i trapphuset, som petade på mannen.

Aftonbladet har sökt Margaux Dietz.

A post shared by Margaux Dietz (@margauxdietz)
Margaux Dietz.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln