Twin Peaks

Twin Peaks-skådisen Warren Frost död efter sjukdom

Blev 91 år gammal – dog i sitt hem

Av: 

Mathilde Albinsson

NÖJE

Warren Frost, känd som Dr. Will Hayward i ”Twin Peaks”, har gått bort efter en längre tids sjukdom.

Han blev 91 år gammal.

Warren Frost gick under fredagen bort efter en tids sjukdom, rapporterar Variety. Han dog i sitt hem i Middlebury Vermont, USA.

Han hade en lång skådespelarkarriär bakom sig, men är kanske mest känd för sin tolkning av Dr. Will Hayward i ”Twin Peaks”. Han var far till Mark Frost, som skapade tv-serien tillsammans med David Lynch.

”Bedrövade”

Variety återger sonen Marks tankar kring pappans död.

– Vi är bedrövade att i dag meddela bortgången av vår kära gamla pappa, Warren Frost.

– Från Normandies stränder på Dagen D till sin 50-åriga karriär på scenen och filmduken, förblev han samma ödmjuka kille från Vermont som lärde oss att ett liv som ägnas åt att tala om rätt sorts sanningar kan göra en verklig skillnad i livet för andra. Vi är tacksamma för att ha delat honom med världen så länge som vi gjorde.

Syns i Twin Peaks-uppföljaren

”Twin Peaks” återuppstår som tv-serie med en tredje säsong. Warren Frosts sista roll blir återigen Doc Hayward.

Serien har premiär i maj på tv-kanalen ”Showtime” och Warren Frost syns i ett av avsnitten. Mark Frost och David Lynch är återigen gemensamt ansvariga för manus och produktion.

Spelade i ”Seinfeld”

Warren Frost gjorde även ett hyllat gästspel i ”Seinfeld”, där han spelade pappa till George Constanzas fästmö i fem avsnitt.

Warren Frost föddes i Massachussets 1925, men flyttade till Vermont i unga år. Han deltog i landstigningen av Normandie (Dagen D) som sergeant. Warren Frost lämnar efter sig sin fru och följeslagare i 68 år, Virginia Calhoun, barn och barnbarn.

Han blev 91 år gammal.

ANNONS EXTERN LÄNK

Kickstarta hösten hos MEDS – fina kampanjer på allt du behöver här!

MEDS

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Twin Peaks

David Lynch

Mark Frost

Warren frost