”På spåret”-vinnarna om pinsamma missen

De har kört över allt motstånd och tog hem ”På spåret” i överlägsen stil.

Men Kristin Lundell och Johan Hilton har fortfarande svårt att förstå att de vunnit.

– När jag vaknade upp och såg bucklan tänkte jag att nu har vi blivit så fulla och bittra att vi tagit den från de andra, säger Kristin Lundell.

Finalen av ”På spåret” blev aldrig riktigt spännande. Precis som i tidigare avsnitt tog journalisterna och vännerna Kristin Lundell och Johan Hilton hem en komfortabel seger. Men när den senare ville fira i programmet, tog lagkamraten snabbt ner honom på jorden.

– Kristin tyckte att jag var hysterisk. Det var nog den där Danderyds-tjejen som vaknade i henne och tittade på mig med förakt i blicken, säger Johan Hilton och skrattar.

Faktum är att paret hade svårt att ta in att de faktiskt vunnit.

– Jag tycker fortfarande det känns overkligt, säger Kristin Lundell.

”Trodde hon var full”

När hon vaknade upp efter inspelningen och såg segerbucklan trodde hon först att hon snott den.

– Jag tänkte att nu har vi blivit så fulla och bittra att vi tagit den från de andra. Det kändes så sjukt ovärdigt att behöva ringa till redaktionen och skicka tillbaka den med Postnord, säger Kristin Lundell.

– Vi har faktiskt skickat sms med jämna mellanrum för att påminna oss om att vi vann, så vi inte tror att vi har gått in i någon slags psykos, inflikar Johan Hilton.

Blandade ihop Nordkorea med Sverige

De säger att det är lätt att bli knäpp av att vara med i ”På spåret.”

Ett tag trodde Kristin Lundell att hon knäckt tävlingsredaktionens kod, att det alltid är två utländska och ett svensk resmål.

– Men så stämde det inte i semifinalen och finalen. Jag blev helt besatt av att det skulle bli något svenskt. När vi åkte genom nordkoreanska landsbygden så var jag helt övertygad om att det var Sverige, berättar Kristin Lundell.

– Det var rätt fantastiskt. Vi åker förbi risfält och gator som anlagts för femtio år sedan, vi har fått veta att det är samma breddgrad som Madrid, och så säger Kristin att det är Sverige, skrattar Johan Hilton.

Kan ställa upp igen

Att Kristin Lundell envist blandade ihop nordkoreanska övergångsställ med svenska spelade trots allt mindre roll. Vann gjorde de, och nu åker ”På spåret”-bucklorna, som fram tills nu legat gömda, fram där hemma. Och vem vet, kanske vinner de en ny nästa säsong?

– Jag tänker att det är god kutym att säga ja till att vara med igen. Fast helst av allt vill vi bara fly utomlands med våra bucklor. Nu kan det ju bara gå sämre, säger Kristin Lundell.

Publisert: