Alexander, 15, överlevde den svåra sjukdomen - gör vacker succélåt

NÖJE

Efter att Alexander Engström, 15, överlevde den svåra och ovanliga sjukdomen Osteopetros tog han sig vidare med hjälp av att skapa musik. Här är hans hyllade och enormt vackra låt ”The Lake”.

När Alexander var bebis växte hans huvud onormalt mycket, vilket resulterarade i ett tryck på synnervern som gjorde honom nästan helt blind. Av läkarna fick Alexanders familj veta att han endast hade 15 procent chans att överleva, men tack vare en benmärgstransplantation överlevde han.

Musiken det stora intresset

Alexander har nu fyllt 15 år och musiken har blivit hans stora intresse. Strax innan årskiftet släppte han en låt på YouTube som hyllades stort av hans klasskompisar.
– De första dagarna var helt vansinniga. Alla ville ju prata med mig om låten och tyckte att den var så bra, jag var på moln då, jag var ovanför marken. Det var en fantastisk känsla och det är ingenting jag känt tidigare, säger Alexander Engström till SVT Västerbotten.

Spelade för Filip & Fredrik

Låten har sakta fått större spridning och nyligen uppträdda Alexander live på Breaking News med Filip och Fredrik. Där berättar han att låten handlar om ett samtal mellan en son och far. Där pappan inte förstår sonen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Musik