Det tjänade Miss Li på ”Så mycket bättre”

”Får dåligt samvete”

Nu berättar Miss Li vad hon fick för ”Så mycket bättre”.

Artistlönen kan vara obekväm, säger hon till ”Tankar med”-podden.

– Jag tycker ambulansförare, brandmän och poliser ska få bättre betalt än artister som står och fjantar sig på en scen.

Miss Li, 34, är i vår och sommar aktuell med en Sverigeturné. I podcasten ”Tankar med” berättar nu Linda Carlsson, som hon egentligen heter, hur ekonomin ser ut för henne som liveartist i Sverige.

Det som betalar hennes hyra är främst konserter och radiospelningar.

– Jag tjänar inte svinmycket, men jag klarar mig jag känner aldrig att jag är i nöd. En stor inkomstkälla för mig stundvis är synkar, som det kallas. Amerikanska serier som vill använda min musik, säger artisten till poddens programledare Daniel Redgert.

Miss Li får dåligt samvete

Miss Li får dock mer i plånboken än sina föräldrar. Det tycker hon känns skevt.

– Jag får dåligt samvete för att jag tjänar bättre än mina föräldrar – och min pappa har räddat liv i hela sitt liv. Han är ambulansförare. Jag tycker att ambulansförare, brandmän och poliser ska få bättre betalt än artister som står och fjantar sig på en scen, säger hon i podcasten.

En välkommen summa fick Miss Li genom att vara med i ”Så mycket bättre”.

”Hur mycket som helst för mig”

– 300 000 tror jag. Det finns säkert sådana som fick mer. För mig var det hur mycket som helst. Jag hade inte tjänat så mycket pengar då, säger hon.

”Dobidoo” och ”Let’s dance” ska ha hört av sig, men dem har Miss Li tackat nej till. Sitt ”ja” till ”Så mycket bättre” är hon i efterhand nöjd med – men det var slitigt, då de filmade från sju på morgonen till ungefär två på natten.

Publisert: