Paris Jackson våldtogs av främling efter pappans död

Berättar om traumat: ”Jag berättade inte för någon”

Paris Jackson.
Paris Jackson.

Pappans död och häxjakten efter honom pressade in Paris Jackson i en negativ spiral av dåligt umgänge.

Hon försökte ta sitt liv flera gånger – och våldtogs vid ett tillfälle.

– Jag berättade aldrig för någon, säger hon till Rolling Stone.

Paris Jackson är övertygad om att hennes pappa mördades.

– Absolut, det är självklart. Alla tecken pekar på det. Det låter som en fullständig konspirationsteori och skitsnack men alla riktiga fans och alla i familjen vet det. Det var fixat, säger hon i en ny intervju med Rolling Stone.

– Han hintade om att folk var ute efter honom. Någon gång sa han ”de kommer att döda mig en dag”, säger hon.

Jacksons exfru Lisa Marie Presley har tidigare berättat samma historia.

Paris Jackson har ”många misstänkta”, och känner att hon vill få något slags hämnd.

– Naturligtvis, absolut, men det är som schack. Jag försöker spela spelet rätt, det är allt jag kan säga nu, säger hon till Rolling Stone.

Våldtogs av främling

Michael Jackson dog 2009, mitt i planerna för comebackturnén ”This is it”. Paris Jackson var 11 år då och klandrar ännu arrangören AEG Live för att pressa artister till döden, trots att familjen sedan förlorade tvisten mot dem i rätten. De vann dock den mot läkaren Conrad Murray, som skrivit ut preparatet propofol, som ledde till hans död.

– Jag dödade inte Michael Jackson. Han gav sig själv en massiv överdos - från sitt eget förråd, sa Murray själv efteråt.

Han dömdes till fyra års fängelse.

I intervjun berättar Paris Jackson om hur hon efter dödsfallet ”försökte växa upp för snabbt”, hon umgicks med ”fel personer”, som 14-åring våldtogs av en okänd person.

– Jag vill inte prata för mycket detaljer, men det var inte en bra erfarenhet, det blev riktigt tufft för mig.Och då berättade jag inte för någon, säger hon.

Försökte ta sitt liv: ”Hatade mig själv”

Kring den tiden försökte hon också ta sitt liv flera gånger. Attackerna mot henne i sociala medier, och häxjakten efter hennes pappa spelade stor roll i det.

– Jag hatade mig själv, dålig självkänsla, jag trodde inte att jag kunde göra något bra, jag tyckte inte att jag var värd att leva.

I dag mår hon tack och lov bättre, efter att ha fått vård. Hon har slutat med antidepressiva och lever med pojkvännen och trummisen Michael Snoddy. Och finner stöd i pappan, även om han inte finns med henne fysiskt.

– Folk som kände pappa säger att de ser honom i mig, det är nästan läskigt. Jag ser mig själv som svart. Pappa skulle se mig i ögonen och säga: ”Du är svart. Var stolt över dina rötter”, säger hon.

Publisert:

LÄS VIDARE