Proffsbondens ilska mot Farmen-deltagarna

Storbesvikelsen i ”Farmen”: Totalmisslyckades med veckans uppdrag

1 av 4
NÖJE

Halvfärdigt hönshus innebär att inga höns får flytta in.

Under söndagsfinalen möter farmarna en besviken Gutta.

– Det är ju inga palats de ska bygga, de ska bygga ett ’sketet’ hönshus, säger han i programmet.

För att få godkänt av proffsbonden Gutta Andersson behövde farmendeltagarna under veckan, som vanligt, klara av ett visst antal uppdrag.

Denna vecka skulle de bygga en hästhage och ett tillhörande vindskydd. De skulle även rensa potatislandet från ogräs, bygga ett roligt hönshus och göra blåbärssylt.

När Gutta kommer för att inspektera uppdragen visar det sig att långt ifrån allt är färdigt. Varken hönshuset, hästhagen eller potatislandet ser ut som det ska. Och det är en besviken Gutta som uttalar sig efter ronden med storbonden.

– Jag kan inte förstå med så mycket folk att inte det här var klart. Undrar om de bråkar eller vad det är som händer. Det är ju inga palats de ska bygga, de ska bygga ett ’sketet’ hönshus, säger han i programmet.

”Absolut inte godkänt”

Storbonden Niklas Ravnestam är medveten om att alla uppdrag inte har utförts som önskat och erkänner att gruppen inte ’haft samma flyt som förra veckan’. Trots det var han inte nervös över att visa upp resultatet för Gutta, förklarar han i programmet.

Eftersom att uppdragen räknas som icke godkända fick hönsen som Gutta hade med sig på traktorn åka tillbaka igen.

– Det var absolut inte godkänt. Det enda de har lyckats klara är några sketna foderhäckar och lite blåbärssylt, säger Gutta i programmet.

– Det är ju jag som är ytterst ansvarig för de här projekten även om vi har delegerat ut det till andra också. Så för mig är det ju ett misslyckande, säger Niklas i programmet.

Farmen sänds den 22 januari klockan 20:00 på TV4.