MacGyver

”Polisskolan”-stjärna död

Marion Ramsey blev 73 år

Av: 

Petter J Larsson

Marion Ramsey.
Marion Ramsey.

NÖJE

Skådespelaren Marion Ramsey har dött.

”Polisskolan”-stjärnan blev 73 år gammal.

”Jag har inga ord för att förklara smärtan”, twittrar Michael Winslow, 62, som spelade Larell Jones i filmserien.

Enligt Ramsays agentur Roger Paul Inc dog amerikanskan i sitt hem i Los Angeles på torsdagsmorgonen, skriver BBC. De uppgav att hon nyligen blivit sjuk men angav ingen dödsorsak.

Ramsay blev mest känd för sin roll i ”Polisskolan”-filmerna, där hon spelade polisaspiranten Laverne Hooks med den pipiga rösten. Efter det har hon bland annat kunnat ses göra inhopp i tv-serier som ”MacGyver”, ”Beverly Hills” och ”Modern family”.

”Hennes passion för att uppträda och dela med sig av sitt hjärta med världen var enorm”, skriver Roger Paul Inc i ett uttalande.

”Marion bar med sig sin vänlighet och genomträngande ljus som genast fyllde upp ett rum när hon klev in i det. Att hennes ljus slocknat känns redan av de som kände henne väl. Vi kommer att sakna henne och alltid älska henne.”

Marion Ramsey tillsammans med Janet Jones och Matt McCoy i ”Polisskolan 5”.

Blev musikalkaraktär

Philadelphiafödda Ramsey började som teaterskådespelare. På 70-talet hade hon en musikalkarriär på Broadway samtidigt som hon skrev och sjöng egna låtar. Enligt agenturen var Ramsey extra stolt över när musikalen ”Dreamgirls” blev film 2006 – eftersom hon varit en av de sångerskor som originalmusikalens producent Tom Eyen baserat de tre huvudkaraktärerna på.

Tv-karriären tog fart efter att hon varit med i sitcomen ”The Jeffersons” 1976. Efter det blev hon en återkommande gäst i ”Cos”, Bill Cosbys sketchprogram på tv – innan hon blev världskänd med sin medverkan i sex ”Polisskolan”-filmer.

”Kan inte förklara smärtan”

Skådespelaren Michael Winslow, 62, som spelade den flitigt ljudimiterande Larvell Jones i ”Polisskolan”, sörjer sin kollega på Twitter.

”Jag har inga ord att säga eller förklara smärtan över alla de som vi förlorat. Bara att vi känner det och förstår. Och det gör fortfarande ont,” skriver han.

Hennes sista filmroll blev i flerfaldigt prisbelönta ”When I sing” från 2018.

”Det är med stor sorg jag delar förlusten av min vän, och en av de lysande stjärnorna i ’When I sing”, twittrar filmens officiella konto.

”Den vackra, snälla, roliga Marion Ramsey. Jag kommer att sakna dig, min tokiga syster.”

ANNONS

Shoppa kläder, skor & inredning hos Ellos – nu med upp till 50% rabatt i outlet.

Extern länk från Ellos

Shoppa här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Hollywoodkändisarna som aldrig slutar jobba

ÄMNEN I ARTIKELN

MacGyver

Broadway

Polisskolan-filmerna

Film & tv