Sjätte säsongen avslutar Peaky Blinders

TT

Publicerad 2021-01-18

Cillian Murphy spelar huvudrollen i gangsterserien "Peaky Blinders" som utspelar sig i Birmingham under mellankrigstiden. Arkivbild.

Snart är det slut på gubbkepsar med gömda rakblad och välsnaggade frisyrer.

BBC-serien och svenska Netflixfavoriten "Peaky Blinders" avslutas efter den kommande, sjätte säsongen, rapporterar Variety.

Historien om Tommy Shelby (Cillian Murphy) och hans ökända familjs erövringar i mellankrigstidens Birmingham har tagit världen med storm.

Serien vann pris för "bästa dramaserie" under brittiska tv-galan Bafta awards 2018 och slog därmed populära "The Crown" som nominerades i samma kategori.

Att den sjätte säsongen blir succéseriens sista är överraskande – skaparen Steven Knight har tidigare sagt att "Peaky Blinders" kommer att få en sjunde säsong.

Knight har dock lovat att gangsterberättelsen kommer att "fortsätta i en annan form", enligt tidskriften.

"Säsong sex sätter punkt för en episk berättelse som har trollbundit publiken sedan den började sändas 2013, men Peaky Blinders-världen kommer definitivt att leva vidare", säger också producenten Caryn Mandabach i ett pressmeddelande.

Den fördröjda inspelningen av säsong sex på grund av coronapandemin tros ha påskyndat beslutet att komma till ett avslut redan nu.

Den sista säsongen förväntas sändas i slutet av 2021 eller i början av 2022, beroende på hur snabbt produktionen blir klar med tanke på pandemin.

ANNONS