Bonusfamiljen (tv-serie)

Hon tar över Petra Medes roll i ”Bonusfamiljen”

Grotescos Emma Peters ersätter covid-sjuka stjärnan i SVT-serien

Av: 

Torbjörn Ek

Anna Shimoda

Hans Shimoda

Emma Peters tar över Medes roll som Katja i nya säsongen av ”Bonusfamiljen”
Emma Peters tar över Medes roll som Katja i nya säsongen av ”Bonusfamiljen”

NÖJE

Det blir Emma Peters som hoppar in i ”Bonusfamiljen”.

Hon tar över rollen som Katja efter att Petra Mede insjuknat i covid-19, meddelar SVT på fredagsförmiddagen.

– Jag är en rätt bra skådespelare så det ska nog gå, säger hon i ett pressmeddelande.

Emma Peters, 42, kommer spela in sina första scener av ”Bonusfamiljen” redan på måndag.

– Jag ska försöka fylla Petras och framförallt Katjas kostym. Jag har aldrig kostym på mig, men jag är en rätt bra skådespelare så det ska nog gå. Jag älskar Bonusfamiljen och tycker att Katja är en underbart problematisk karaktär och hoppas att tevepubliken vänjer sig vid en något kortare version. Så är det ju i bonusfamiljer, man får bara vänja sig vid en ny styvmorsa, säger Peters i ett pressmeddelande.

”Dessa tider är långt från vanliga”

SVT:s dramachef Anna Croneman tackar Emma Peter för att hon kunnat hoppa in med så kort varsel efter att Petra Mede, 50, blivit sjuk.

– Hennes medverkan är av stor betydelse för seriens fortsättning. Det är inte lätt att ersätta en folkkär skådespelare som Petra, som dessutom har tre säsongen bakom sig. Men Emma är en erfaren skådespelare som jag är säker på kommer klara att fylla rollen galant, säger hon i pressmeddelandet.

”Bonusfamiljens” producent på produktionsbolaget FLX, Helena Franck, är också tacksam.

– Att ersätta en bärande karaktär med en ny skådespelare i pågående dramaserie och igångsatt inspelning är inte vanligt. Men dessa tider är långt ifrån vanliga. Först och främst önskar vi Petra en snabb återhämtning. Och vi vill också understryka hur både glada och tacksamma vi är att begåvade Emma Peters vill hoppa in och göra den här rollen, säger hon.

Emma Peters är en del av humorgruppen Grotesco.

Mede: ”Hälsan är prio ett”

Petra Mede har gjort rollen som Katja Rosén, exfru till Erik Johanssons karaktär, sedan ”Bonusfamiljens” första säsong 2017. Men när inspelningen av den kommande säsongen nu dragit igång har hon tvingats hoppa av rollen efter att ha insjuknat i covid-19.

– Jag drabbades för två veckor sedan av covid-19. Det har fått mig att inse allvaret i denna pandemin. Nu är det hälsan som är prioritet ett. På grund av detta är jag tvungen att hoppa av ”Bonusfamiljen”. Jag vill passa på att tacka för de här fantastiska åren med ”Bonusfamiljen”. Det har varit bland det roligaste jag har gjort och jag kan bara hoppas att få vara med om nåt lika kul igen. Jag önskar hela produktionen ett stort lycka till, sa hon i ett pressmeddelande i samband med att SVT meddelade avhoppet.

Emma Peters, som många känner igen från humorgruppen Grotesco och TV4:s komediserie ”Finaste familjen” medverkade i slutet av 90-talet i TV3-såpan ”Vita lögner” och har också haft roller i tv-serier och filmer som ”Gustafsson 3tr”, ”Boy machine”, ”Fartblinda”, ”Krama mig” och ”Sthlm rekviem”. Hon är närmast aktuell i den nya tv-serien om ”Bert”.

ANNONS

Shoppa kläder, skor & inredning hos Ellos – nu med upp till 50% rabatt i outlet.

Extern länk från Ellos

Shoppa här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Bonusfamiljen (tv-serie)

LÄS VIDARE

Så drabbades kändisarna av corona

ÄMNEN I ARTIKELN

Bonusfamiljen (tv-serie)

Petra Mede