Ulrika Jonssons kritik mot J-Lo:s nakenbild

”Orealistiska förväntningar gör så mycket skada”

Ulrika Jonsson går till hårt angrepp mot J-Lo.

I en kolumn i The Sun tycker den svenska TV-profilen till om 51-åringens nakenchock.

”Det här gör stor skada”, skriver hon.

Ulrika Jonsson i ”Skavlan” för några år sedan.
Ulrika Jonsson i ”Skavlan” för några år sedan.

I en krönika i tidningen The Sun går Ulrika Jonsson, 53, till attack mot bilderna som artisten Jennifer ”J-Lo” Lopez, 51, släppt. Jonsson menar att bilderna är skadliga och ger en felaktig bild av kvinnokroppen.

J-Lo släppte i veckan singeln ”In the morning” och som ett PR-trick skickade hon samtidigt ut bilder där hon poserar naken på omslaget. Lopez väljer att bara behålla sin vigselring på.

”Onaturligt snygg”

”Hon har ett onaturligt snyggt utseende för den åldern”, skriver Ulrika Jonsson i sin krönika.

”Att skapa orealistiska förväntningar gör så mycket skada och den här perfektionens slaveri som skapas måste få ett slut”.

Den svenska tv-profilen har fyra barn och tillsammans med kolumnen publicerar The Sun upp bilder på Ulrika Jonsson där hon poserar lättklätt för att visa på hur en 50-årig kropp också kan se ut.

”De blir fotograferade av de bästa och skulle inte låta något passera utan ett bra filter. Och tveklöst, om jag hade samma förutsättningar så skulle ni kanske få se en annorlunda Ulrika Jonsson än den jag visar upp på sociala medier. Men den här jakten på perfektion, tror jag kommer göra väldigt stor skada.”

Jennifer Lopez.
Jennifer Lopez.

”Det är giftigt”

Hon skriver i kolumnen hur hennes barn har uppmärksammat henne på hur jobbigt sociala medier kan var främst för unga.

”Min 20-åriga dotter Bo sa till mig här om dan: ’Det är det värsta som finns i världen att ha sociala medier. Det är giftigt”, skriver hon.

Ulrika Jonsson kritiserar även Jennifer Aniston, 51, som lagt upp bilder när hon gör yoga utan några tecken på ålderskrämpor. Det här menar hon skapar ett självhat hos många kvinnor.

”Det är illa nog att en uttorkad gamling känner så här, blek och meningslös, av dessa bilder. Men jag är riktigt orolig över effekten det kan ha på alla kvinnor, unga eller gamla, kända eller normala”, skriver hon.


Jackpott på 12 miljoner – ta rygg på expertens system här
Publisert:

LÄS VIDARE