Mejla

Sylvia Balac

Ge Dorsin och Molin ett eget quizprogram i tv

Dorsin och Molin
Dorsin och Molin

Petersson och Beckman kan inte ensamma stå emot gubbparens dominans i frågesports-tv.

Ge Molin och Dorsin ett eget program.

Som frågesportsfantast umgås jag med många manspar under mitt tv-tittande. Vi har förstås gamla polarna Kristian Luuk och Fredrik Lindström som tog adjö med ”På spåret” förra veckan, vi har kumpanerna Filip och Fredrik varje måndag till torsdag i ”Alla mot alla”, och som extra krydda har jag adderat förra univeritetskamraterna Alexander Armstrong och Richard Osman i ”Pointless” – som visas på BBC Brit och Youtube – till mitt umgänge.

Att det då alltid ska vara gubbar som känt varandra i evigheter som leder quizprogram, har jag tänkt för mig själv, tills jag häromdagen insåg att jag helt glömt bort frågesportsprogrammet som faktiskt leds av en kvinnlig duo.

”Kulturfrågan kontrapunkt” i SVT 2 med programledaren Ella Petersson och domaren Eva Beckman, som snart kommer med en ny säsong.

Det är inte ett helt oävet program, men det märks att det inte har lagts så värst mycket krut och pengar på det. Petersson vandrar planlöst omkring medan Beckman sitter på en tron, och stämningen är inte sällan stel och nervös.

Ebba Witt Brattström är visserligen Witt Brattströmsk så det förslår, men ingen av de andra deltagarna har riktigt kommit till sin rätt. Exempelvis Jenny Lindh, som är så vass och rolig i Dagens Nyheter, och till och med Sveriges roligaste man, Peter Apelgren, liksom krymper i programmet

Och även om de nog är vänner nu, de kom tillsammans till ett av de få kulturella partyn jag haft nåden att närvara vid, har Petersson och Beckman inte auran av ett kompispar som känt varandra sedan urminnes tider och sömlöst avslutar varandras meningar.

Men det har Emma Molin och Hanna Dorsin.

Grotesco-duon har valsat runt i tv de senaste åren, i ”På spåret”, ”Alla mot alla” och ”Vem gör vad” och har en skön, trygg och avslappnad ton tillsammans, och humor och utstrålning därtill

Ge dem ett brett quizprogram på bästa sändningstid att leda tillsammans pronto, tv-kanaler.

Publisert:

LÄS VIDARE