Malin Berghagen

Malin Berghagen om cancerbeskedet: Så rädd att jag skakade

Läkarna hittade tumör under blindtarmsoperationen

Av: 

Moa Malmqvist

Malin Berghagen.
Malin Berghagen.

NÖJE

När Malin Berghagen i höstas opererades för blindtarmen hittade läkarna även en aggressiv cancertumör.

På sin blogg berättar hon om det tuffa sjukdomsbeskedet:

– Jag hade ren tur att de hittade tumören som läkaren sa. Ödet, slumpen eller vad vi nu ska kalla de.

I november 2020 opererade Malin Berghagen, 54, bort sin blindtarm på grund av en inflammation. Men under ingreppet upptäckte läkarna en aggressiv tumör, berättar hon i ett inlägg på sin blogg.

”De fick bort allt men jag blev två saker: väldigt rädd och extremt tacksam!” skriver hon.

Hon berättar att hon före operationen fick frågan om hon bara ville behandla inflammationen med penicillin, men att läkarna rekommenderade henne att operera bort blindtarmen.

”Förstår ni vad innerligt tacksam jag är i dag över det beslutet? För tydligen berodde inte inflammationen i blindtarmen på tumören. Jag hade ren tur att dom hittade den som läkaren sa. Ödet, slumpen eller vad vi nu ska kalla det”, skriver hon i inlägget.

Malin Berghagen.

”Injicerade radioaktiv vätska”

Hon skriver att den tumör hon drabbats av växer långsamt och hade kunnat ta år att upptäcka om inte operationen hade blivit av. Förra veckan röntgades hon för att se om cancern spridit sig.

”De injicerade radioaktiv vätska i mig och gjorde sedan en magnetröntgen. De sa att de nu kunde se allt. Jag skojade med mina barn att jag nu var självlysande men egentligen var jag åter igen så rädd att jag skakade”, skriver hon.

”Har man haft både en mamma och en moster som gått bort av den där jäkla cancern var det kanske inte så konstigt”

Malin Berghagens mamma, Barbro ”Lill-Babs” Svensson, gick bort i sviterna av cancer i buken och lungorna våren 2018. I en intervju med Aftonbladet förra veckan berättade hon att sorgen efter mamman är konstant.

Hittade ingenting

– Det kommer inte en specifik dag. Det här året hade jag en bra årsdag. Jag vaknade upp i Järvsö och kände att det var mysigt att vara där och att jag är på en bra plats, annars kan sorgen komma vid de mest oväntade tillfällen. Jag försöker också fokusera på ljuset istället för mörkret och vårda alla de fina minnena, sade hon då.

I blogginlägget berättar Malin Berghagen att läkaren ringt henne under tisdagen och berättat att de inte hade hittat fler tumörer och att värdena såg normala ut.

”Så, när jag drar mitt finger över Instagram och scrollar ner över den ena efter den andra som har cancer så förstår jag att jag hade en extrem tur. Att gnälla över småpotatis har aldrig varit min melodi men än mindre nu”

Vill förverkliga drömmar

Hon skriver vidare att hon vill fylla varje dag med ödmjukhet och tacksamhet efter beskedet.

”Denna dag är första dagen på resten av mitt liv. Och ansvaret är mitt hur jag förvaltar det. Nu är NU. Och skäms på mig om jag gnäller. Och skäms på mig om jag inte tar tillvara på tillfällen som ges till att förverkliga drömmar. Och skäms på mig om jag inte är rädd om mig och livet och upplever det och mig själv fullt ut nu. Där är jag nu i hela mitt hjärta”

Aftonbladet har sökt Malin Berghagen.

 

ANNONS

Få naturligt vitare tänder hemma! Om du beställer idag kan du påbörja din behandling inom 1-2 dagar!

Extern länk från Dentway

Köp här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Malin Berghagen: En konstant stress om man ska jaga rynkor

ÄMNEN I ARTIKELN

Malin Berghagen

Cancer

Järvsö