The Boppers: ”Han får göra vad fan han vill”

”Han kanske behöver en massa uppmärksamhet”

1 av 4 | Foto: GUSTAV MÅRTENSSON
Ingmar Wallén och Matte Lagerwall
NÖJE

En återförening? Nej tack.

24 år efter att Peter Jezewski hoppade av The Boppers är bandet inte intresserade av att återuppta samarbetet.

I stället hoppas de att ex-kollegan ska släppa bråket och gå vidare.

– Han kanske behöver en massa uppmärksamhet men vi har nog aldrig förstått varför han hoppade av, säger sångaren och gitarristen Matte Lagerwall.

Mats ”Matte” Lagerwall, 60, håller bara delvis med om Peter Jezewskis bild av uppbrottet. Visst var det infekterad stämning i bandet – men han och de övriga medlemmarna i The Boppers ville aldrig att Peter skulle hoppa av.

I stället stod de handfallna när han lämnade.

– När han klev av bandet la vi ner Boppers i början. Vi kände att vi inte kunde köra vidare om han inte var med. Det var inte så att vi ville att han skulle sluta, säger Matte Lagerwall.

Efter drygt ett år var de igång igen och har fortsatt sedan dess. I dag består bandet, förutom Matte Lagerwall, av Ingmar Wallén, Kenneth Björnlund och Surjo Benigh. Och de är inte sugna på att återförenas med Peter Jezewski.

”Är inte intresserad”

– Boppers är inte intresserade av att ta in honom igen. Bandet fungerar jättebra som det är och vi har inte känt att vi vill göra det i någon annan form. Nu har vi ett 40-årsjubileum som vi firar och allting rullar på. Vi ser ingen anledning att spräcka upp bandet för att han skulle vilja vara med.

Att Peter Jezewskis bestämde sig för att spela på Sverigedemokraternas sommarfestival förra året stärkte bara The Boppers-medlemmarna gjorde inte saken bättre.

– Alla andra artister hoppade av när de fick reda på att det var en SD-festival men han hoppade inte av. Han får ju göra vad fan han vill, men när det står ”Boppers-sångaren” börjar ju folk fråga oss om det. Vi är inget politiskt band. Vi lirar för alla. Inte för något speciellt parti, säger Matte Lagerwall.

”Vill inte dras in i någonting”

Han är trött på att Peter Jezewski fortsätter dra upp den 23 år gamla konflikten.

– Det kan vara lite desperat. Det har varit mycket med det här, när man pratar om det känner man att man inte ens mår bra av det. Vi har ju gått vidare.

Dessutom drabbar det publiken, menar han.

– Publiken tvingas välja sida och jag tycker det är dålig stil. Har man sagt upp sig på jobbet har man det. Han kanske behöver en massa uppmärksamhet men vi har nog aldrig förstått varför han hoppade av och sedan kom på att han nog ville spela 50-talsmusik i alla fall.

Matte Lagerwall fortsätter:

– Vi vill inte bli drabbade av grejer som han hittar på. Vi vill inte dras in i någonting som vi inte är skyldiga till. Det är taskigt mot vår publik, och mot hans också.

ARTIKELN HANDLAR OM

Musik