Carrie Fisher kämpar för sitt liv

Tillståndet kritiskt efter massiv hjärtattack

NÖJE

Den 60-åriga skådespelerskan från ”Star Wars” drabbades på fredagen av en massiv hjärtattack på ett plan från London till Los Angeles.
Chockade passagerare såg hur en läkare ombord gav henne första hjälpen.

Carrie Fisher, 60, känd för sin roll som prinsessan Leia i de första ”Star Wars”-filmerna ska ha fått en hjärtattack, skriver TMZ.
Fisher ska ha flugit från London till Los Angeles och då fått hjärtstopp.
Hjärtattacken ska ha inträffat efter elva timmars flygning, 15 minuter innan planet skulle landa i LA. Fisher hade varit i England för att lansera boken ”The princess diarist”.
En flygvärdinna ska ha frågat om det fanns någon läkare ombord på planet och en person ska ha trätt fram till första klass och erbjudit sin hjälp.

Fördes akut till sjukhus

Fisher ska ha fått hjärt- och lungräddning ombord. När planet landade, tidig eftermiddag, ska Fisher ha förts i ilfart till sjukhuset.
Personalen ombord på United Airlines ska ha beskrivit Fisher som ej kontaktbar vid landningen.
Enligt TMZ uppger vittnen på flygplatsen att Fishers ögon var stängda och att hon verkade medvetslös när hon fördes genom terminalen. Hon ska ha haft en syrgasmask för sitt ansikte.
Tillståndet för henne uppgavs på fredagseftermiddagen lokal tid vara kritiskt. Enligt TMZ ligger stjärnan nu i respirator på UCLA Medical Center.
Enligt uppgifter från skådespelerskans bror, Todd Fisher, ska systerns tillstånd ha stabiliserats senare under fredagseftermiddagen. fler detaljer än så vill han inte diskutera, skriver AP.

Hade svårt med berömmelsen

Fisher blev världsberömd i ”Star wars”-serien när hon var 21 år gammal. Hon har berättat att hon hade svårt att tackla berömmelsen och dövade problemen med alkohol.
För en månad sedan avslöjade hon också att hon hade en romans på tre månader med Harrison Ford, då de jobbade ihop.
Fisher är dotter till det berömda Hollywoodparet Debbie Reynolds och Eddie Fisher. I boken ”Postcards from the edge” skrev hon om sitt ansträngda förhållande till sin mor och har öppet berättat om sina psykiska problem.

Tvingades gå ner 16 kilo

Det spekulerades på fredagen att hennes comeback i fjolårets ”Star wars”, ”The force awakens”, kan ha bidragit till hennes senaste hälsokris.
Hon berättade då att hon lagom till inspelningen hade tvingats gå ner närmare 16 kilo.
– De vill inte anlita hela mig, bara 75 procent. Jag jobbar i en bransch där det enda som betyder något är vikt och utseende. Det är så knäppt. De kunde lika gärna säga åt mig att bli yngre, för det är ungefär lika lätt, sa Carrie Fisher då.

ARTIKELN HANDLAR OM