Storbråk i Farmen – deltagare attackeras med gröt

Efter incidenten: ”Jag har fått gå på rehab”

avLouise Åström

En rasande Louise Olsson slår i torsdagens avsnitt av ”Farmen” Kirsi Pärssinen i huvudet med gröt i handen.

Nu uppger Pärssinnen att hon fortfarande lider av smärtor efter attacken.

– Jag trodde att hela huvudet skulle åka av faktiskt, säger hon till Nöjesbladet.

Under torsdagens avsnitt av ”Farmen” rinner bägaren över för deltagaren Louise Olsson. Under frukosten, som består av gröt, vill Kirsi Pärssinen, som nu bytt namn till Siri Savelius, be bordsbön.

Då utbryter en konflikt mellan kvinnorna och Olsson väljer att lämna bordet med grötskålen i sin hand. Men plötsligt tvärvänder hon i dörren, tar upp en näve gröt och slår Savelius i huvudet.

– Jag uppfattar det inte som att hon kommer tillbaka bakom mig. Men jag hör stegen i farstun. Sedan får jag ta emot ett hårt slag. Jag trodde att hela huvudet skulle åka av faktiskt. Jag vart helt chockad. Jag trodde inte att det var möjligt att göra såhär mot en annan person. Det var helt sjukt, säger Savelius till Nöjesbladet.

”Grät av förnedringen”

I programmet syns hur Savelius gråter, både vid matbordet och efter frukosten.

– Först och främst grät jag för att det gjorde oerhört ont. Jag trodde faktiskt att hon hade slagit av mig vitala delar av nacken. Jag grät också av förnedringen att inte ha möjlighet att kunna skydda eller värja mig.

Enligt Olsson berodde inte utbrottet på att hon inte ville att Savelius skulle be bordsbön. Olsson beskriver hur hon upplever att Savelius ”varit på henne sedan dag ett”. Flera konflikter ska ha lett fram till incidenten.

– Jag tycker inte att det är rätt att hon sitter och ber när hon har ett sånt beteende som hon har. Så jag blev så arg. Jag har aldrig slagit någon tidigare. Jag har aldrig varit så arg som jag var då, säger Olsson.

Anser du att du var våldsam?

– Nej, jag tycker inte det. Visst, jag blev väl lite arg men jag tycker inte att det räknades som ett slag.

Varför inte?

– Jag tyckte inte det var så farligt.

”Har gått på rehabilitering”

Årets säsong av ”Farmen” spelades in under sommaren 2017. Enligt Savelius har hon haft smärtor i nacken även efter det att inspelningarna tagit slut.

– Jag har ont än i dag till och från. Men det är bättre. Jag har gått på rehabilitering. Vården säger att jag måste hålla igång. Enligt läkarna blev det muskelbristningar i nacken. Jag får inte ha flera huvudtrauman. Året innan blev jag påkörd av en bil vid ett rödlyse.

Enligt Olsson är hon inte medveten om att Savelius fortfarande ska lida av smärtor orsakade av slaget.

– Nej. Det var ju inte meningen att skada någon, säger Olsson.

TV4: ”Kommer bli konsekvenser”

Båda deltagarna bekräftar att relationen mellan dem fortfarande är ansträngd.

– Louise är väldigt frostig emot mig. Jag är öppen för ett samtal. Men jag gör inga nya försök. Det får vara som det är, säger Savelius.

Inte heller Olsson har några planer på ett samtal.

– Jag har försökt prata med henne och frågat om vi kan lösa detta. Men det var hon inte intresserad av. Nu undviker jag henne så mycket som möjligt.

TV4 påpekar man att våld inte är tillåtet i ”Farmen”.

– Det är högt i tak på Farmen men alla former av våld är helt oacceptabelt och det kommer också bli konsekvenser för Louise, vilket man får se i programmet på söndag, säger Anders Edholm, pressansvarig för ”Farmen”.

Hur ser ni på att Siri Savelius ska ha tvingats uppsöka vård och gå på rehab efter incidenten?

– Vi har läkare på plats regelbundet under produktionen och vi följer givetvis upp händelser så länge det behövs. Att Siri behövt rehab efter detta var nytt för oss, men vi ska givetvis kontakta henne och se om vi kan hjälpa till.

”Farmen” sänds på TV4 måndag-torsdag klockan 19:30. På söndagar sänds avsnittet vid 20:00.

Här är alla vinnare av ”Farmen” – känner du igen dem? 00:34
ARTIKELN HANDLAR OM

Farmen

TV4