Ingvar Oldsberg om TV4: ”Kvalificerat skitsnack”

avJakob Meijer

1 av 3

TV4 hävdar att Ingvar Oldsberg fått veta anledningen till varför han sparkats från ”Bingolotto”.

Nu går den förre programledaren till motattack.

– Det är lögn och kvalificerat skitsnack, säger han till Nöjesbladet.

Ingvar Oldsberg och advokaten Michael Fischbein vill ha ett möte med TV4. Men kanalen säger nej.

I ett inlägg på TV4:s blogg förklarar kommunikationsdirektör Åsa Barsness att anledningen är att den tidigare ”Bingolotto”-programledaren hade ett kontrakt med Folkspel, och inte TV4. Samtidigt skriver hon att Oldsberg visst fått veta anledningen till beslutet.

Tv-profilen reagerar starkt efter ha läst Barsness svar.

– Det uttalandet från TV4, att jag skulle veta, det är lögn och kvalificerat skitsnack. Jag har ännu inte fått reda på mer än i allmänna ordalag att de säger allvarliga arbetsmiljöomständigheter eller vad det är, men de har inte specificerat eller vad det handlar om, säger Ingvar Oldsberg, som befinner sig på semester i Sydafrika.

Nöjesbladet har tidigare kunnat berätta om att personer som jobbat med Oldsberg, vittnat om att programledaren ska ha förnedrat och mobbat människor på jobbet. Oldsberg har i tidigare intervjuer nekat till anklagelserna.

– Jag tror inte att TV4 vågar avslöja vilka händelser det skulle vara för då avslöjar de också namnen på de personer det handlar om.

”Det är TV4 som styrt och ställt”

Ingvar Oldsbergs advokat Michael Fischbein är mycket kritisk till TV4:s agerande. Han köper inte heller anledningen att de avböjt ett möte på grund av att Oldsberg inte hade kontrakt med TV4.

– Det är bara formalitet, det är TV4 som styrt och ställt och det är TV4 som sagt att de inte vill ha kvar honom som programledare. Det är de som legat på Folkspel om det, säger han.

Ingvar Oldsberg sparkades i slutet av förra året från ”Bingolotto” efter att en intern utredning visat på allvarliga arbetsmiljöproblem.

– Det minsta man kan begära är att man berättar det för oss. Det är väldigt enkelt, ta upp telefonluren och ring och berätta så vi får veta vad som är orsaken till det här, säger Michael Fischbein.

”Lägger locket på”

I sitt svar skriver TV4:s Åsa Barsness att begreppet ”allvarliga arbetsmiljöproblem” är tydligt och att man inte vill lämna ut några detaljer offentligt i respekt för de inblandade.

– Om man ska bli avskedad från en tjänst eller uppdrag vill man kanske veta mer än att det finns interna arbetsmiljöproblem. Du vill veta när, hur och vad du har gjort för fel, säger Michael Fischbein, som menar att TV4 i stället lägger locket på.

Ingvar Oldsberg har tidigare sagt att han kommer stämma aktörerna bakom Bingolotto: TV4, Folkspel och Warner bros.

Till Nöjesbladet säger Ingvar Oldsberg att han och advokaten nu ska sätta sig ner och diskutera situationen innan de kan säga hur de ska gå vidare i processen.

ARTIKELN HANDLAR OM

TV4

Bingolotto