Kristoffer Appelquist

Kristoffer Appelquists viktras: gått ner 25 kilo

Komikern berättar: ”Jag har slutat resa upp min tid, så jag har kunnat lägga lite mer energi på att ta hand om mig själv”

Av: 

Torbjörn Ek

NÖJE

25 kilo på ett år.

Så mycket har ”På spåret”-profilen och komikern Kristoffer Appelquist gått ner i vikt.

– Jag har börjat gå på gympalektionerna, säger han och skrattar.

Nej, han vill egentligen inte bli intervjuad om att han har gått ner så mycket i vikt.

Men när Nöjesbladet träffar Kristoffer Appelquist, 43, för att prata om nästa sommars stora komikerhändelse ”Humorkalaset”, där 15 komiker ger en gemensam stå upp-föreställning inför 5 000 i publiken på utomhusteatern Dalhalla, är det svårt att inte fråga.

Sitt livs form

Viktnedgången är märkbar och den tidigare lite rundlagda komikern ser ut att vara i sitt livs form.

Du har verkligen tappat jättemycket i vikt?

– Det stämmer, jag har börjat gå på gympalektionerna. Jag flyttade till Stockholm och anpassade mig till stadens normer, säger han med ett leende.

Hur mycket har du gått ner?

– 25 kilo ungefär, på ett år.

Hur har du lyckats med det?

– Jag tänker kanske inte att vi ska göra en specialbilaga om min vikt, men det enkla svaret är att jag har flyttat till Stockholm, att jag har slutat resa upp min tid så jag har kunnat lägga lite mer energi på att ta hand om mig själv.

”Hann inte riktigt med mig själv”

När Nöjesbladet ändå pressar på lite förklarar Kristoffer Appelquist vidare:

– Jag har bott i Stockholm i ett år. Innan dess bodde jag i Värmland där jag hade en villa och drev en teater och mina barn bodde hemma. De har flyttat hemifrån nu. Så om jag skulle uppträda på Norra Brunn där man står på scenen i 30 till 40 minuter så var jag borta hemifrån i ungefär 30 timmar, med sammanlagt 8 till 9 timmar tåg fram och tillbaka. Då hann jag inte riktigt med mig själv. Nu bor jag här i stan och har lite närmare till allt.

I vinter syns han i SVT:s ”På spåret” där han åter tävlar med läkaren och författaren Bea Uusma, 52.

Tillsammans med sambon Isabelle Ahonen, 31, har han också precis fått en dotter, Maggie, som föddes söndag 9 december.

Stå upp-show med 5 000 i publiken

Nästa sommar, den 17 augusti intar han tillsammans med bland andra Johan Glans, Marika Carlsson, Ann Westin och Özz Nûjen scenen i Dalhalla utanför Rättvik. Inför 5 000 i publiken blir det stå upp-show i jätteformat.

– Det blir en stafett där man drar 10 minuter vardera. När man kör soloföreställningar på 90 minuter bygger man dramaturgi och gör långa uppbyggnader. Nu blir det istället som att vara kock och få höra att kungen kommer in. Han stannar i två minuter, vad vill du servera honom? Då gäller det att tänka ut sitt allra bästa. Det blir lite tävlan också när det är stafett, ingen vill ju göra den sämsta sträckan, säger Kristoffer Appelquist.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

”Jag vill leva det här livet så innerligt det går”

ÄMNEN I ARTIKELN

Kristoffer Appelquist

På spåret