Hovet: ”Madeleine och Jonas är fortfarande ett par”

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Nina Eldh, hovets informationschef, om Jonas Bergströms påstådda affär

Tora Uppstrøm Berg, 21, hävdar att hon hade en affär med prinsessan Madeleines fästman Jonas Bergström.
Tora Uppstrøm Berg, 21, hävdar att hon hade en affär med prinsessan Madeleines fästman Jonas Bergström.

I går trädde norska Tora Uppstrøm Berg, 21, fram och påstod att hon haft en affär med prinsessan Madeleines fästman Jonas Bergström.

Nu väljer hovet att kommentera mediastormen.

– Prinsessan Madeleine och Jonas Bergström är fortfarande ett par och nu behöver de bli lämnade i fred, säger Nina Eldh, hovets informationschef.

I går briserade en riktig bomb då norska Tora Uppstrøm Berg, 21, valde att träda fram och berätta om sin kärleksnatt med Jonas.

– Jag hade en affär med Maddes fästman i fjol – vi var intima, säger hon till norska Se og hør.

"Tycker synd om Madeleine"

Norskan berättade att hon i april i fjol träffade Jonas i Åre utanför nattklubben ”Bygget”, runt klockan två på natten. Han presenterade sig som Jacob Bernström men många på nattklubben ska ändå ha känt igen prinsessans pojkvän och reagerat på att han flörtade öppet med den unga norskan. Vittnen berättar att de båda sedan tog en taxi därifrån tillsammans.

Enligt Tora, en handbollsspelare som pluggar fotografi, tillbringade de sedan natten tillsammans.

– Hade jag vetat att han hade en flickvän hade jag aldrig gjort något. Jag tycker synd om Madeleine som har en otrogen kille och jag kan bara säga att jag är glad att drottning Silvia nu har bekräftat att bröllopet är uppskjutet, säger Tora till Se og hør.

"Vädjar om respekt"

I går ville hovet varken bekräfta eller dementera den norska tidningens uppgifter. I dag säger hovet till Aftonbladet:

– Vi har tagit del av publiceringarna under morgonen och jag vill på detta sätt med eftertryck vädja om respekt och hänsyn gentemot prinsessan Madeleine och Jonas Bergström, säger hovets informationschef Nina Eldh.

– Just nu behöver de lugn och ro. Mediernas extrema bevakning underlättar inte situationen för dem och deras familjer.

"Fortfarande ett par"

Närmast åker prinsessan Madeleine till USA i drygt två veckor för att bland annat jobba med Childhood Foundation. Enligt Nina Eldh planerar Madeleine att fortgå med sitt liv som vanligt.

– Prinsessans Madeleines program för våren är sedan länge fastslaget och har inte förändrats.

– Slutligen vill jag säga att prinsessan Madeleine och Jonas Bergström fortfarande är ett par och att de nu behöver bli lämnade i fred, säger Eldh till Aftonbladet.

Publicerad: