Hon tar över efter McQueen

Publicerad:
Uppdaterad:
Sarah Burton
Sarah Burton

NÖJE

Efter designern Alexander McQueens tragiska bortgång tidigare i år har det diskuterats vem som ska ta över efter honom. Nu är det äntligen bestämt.

– Vi är förtjusta över idén att Sarah Burton har tackat ja till rollen som kreativt ansvarig. Hon känner företaget utan och innan, vilket betyder att modehuset kommer att hålla fast vid sina värderingar, säger modehusets vd Jonathan Akeroyd till brittiska Vogue.

Sarah Burton har arbetat vid Alexander McQueens sida i 16 års tid och kom till modehuset 1996. Sedan år 2000 är det hon som har haft ansvar för damkollektionerna tillsammans med honom. Senaste kollektionen visades upp i Paris i mars i år och det blev designerns sista. Kollektionen hyllades av kritikerna och blev en succé.

– Moderna kreationer, välsydda hantverk, det var Alexanders vision. Jag lovar att hålla den vid liv, säger Sarah Burton till Vogue.

Märket Alexander McQueen kommer att drivas vidare i regi av Gucci-gruppen. Vd Robert Polet ser fram emot samarbetet.

– Sarah är en riktig talang, hon kommer att fortsätta driva modehuset framåt i dess anda. Vi kommer att ge henne och företaget all hjälp och support vi kan, säger han till Vogue.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN