Rockbjörnen

Hov1 vinner storslam på Rockbjörnen

Av: 

Leo Pettersson

Mathilde Albinsson

Cecilia Wugk

NÖJE

Hov1 blev Rockbjörnen-galans stora vinnare.

Gruppen kammade hem hela tre priset: ”Årets fans”, ”Årets konsert” och ”Årets livegrupp”.

– ”Årets fans” är bästa priset. Hundra procent. För att det är fansens pris. Utan dem finns det inget vi, säger Hov1 till Nöjesbladet.

Storslam för gruppen Hov1, som består av Noel FlikeLudwig KronstrandDante Lindhe och Axel Liljefors Jansson. Efter sitt succéår 2017 vann de sin första Rockbjörn för ”Årets genombrott” förra sommaren. Framför ett vrålande Kungsträdgården tog de emot den prestigefyllda utmärkelsen.

Nu har de prisats igen – och blev galans stora vinnare. Gruppen kammade hem ”Årets fans”, ”Årets konsert” och ”Årets livegrupp”. Återigen belönades gruppen i Kungsträdgården inför en lyriskt skrikande publik.

– Vi är otroligt glada! Alla bra känslor, som man bör känna, känner vi, säger Noel Flike till Nöjesbladet strax efter galans slut.

Det finns ingen tvekan om vilket av de tre priserna som känns viktigast att vinna.

– Årets fans. Hundra procent, säger Noel Flike.

– För att det är fansens pris. Utan dem finns det inget vi. Det är därför den betyder mest.

Gruppen överöste sina fans med kärlek, när de tog emot statyetten som symboliserar just ”Årets fans” från prisutdelarna och artisterna Andreas Wijk och Wiktoria.

– Wow, wow, wow! Vi har väldens bästa fans! Då menar jag på riktigt. Vi älskar er alla, var och en. Det är ni som gör Hov1 tillsammans med oss. Tack så jättemycket för den här Rockbjörnen och för att ni har röstat. Vi älskar er mest av allt, säger Ludwig Kronstrand från scenen.

Hov1 var nominerade i fyra kategorier. De hade även chans på ”Årets svenska låt”, med hela två kvalificerade låtar: ”Hon dansar vidare” och ”Gudarna på västerbron”, en kategori som dock Avicii vann i slutänden med ”Without you”.

– ”Hon dansar vidare i livet” är ett soundtrack till så mångas liv, däribland mitt eget, så jag tycker det är en av de absolut fetaste låtarna som någonsin skrivits på svenska, säger Ludwig Kronstrand.

Vad som händer härnäst är glasklart – det är full fart framåt.

– Vi älskar musik och vi gör musik och vi älskar det vi gör, så därför känns det som att det enda vi kommer göra är att växla och kära ännu hårdare, säger Ludwig Kronstrand.

– Till er som har röstat, så älskar vi er. Jag hoppas att ni håller kvar vid oss lika länge som vi kommer hålla kvar vid er. Ni är familj, säger Noel Flike.

Hov1 har även kammat hem priser på P3 Guld i kategorierna ”Årets grupp” samt ”Guldmicken” för årets liveakt hittills under 2018.

ANNONS EXTERN LÄNK

Dagens hetaste match på Oddset: Montreal–Vegas i Stanley Cup. Den som vet mest vinner mest. Till Oddset.

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Rockbjörnen

LÄS VIDARE

Aviciis mamma om sorgen: ”Livet är före och efter Tim”

ÄMNEN I ARTIKELN

Rockbjörnen

Hov1