Det gör ont är en stark låt

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Lena Ph om superschlagern som Orup har skrivit

Melodifestivalen blev hennes stora genombrott.

Och nu ställer hon upp igen, med en låt skriven av Orup.

- Det är en stark låt och jag tror mycket på den, säger Lena Philipsson.

Lena Ph 2004.
Foto: maria östlin
Lena Ph 2004.

På lördag kväll är det dags för den fjärde och sista deltävlingen i årets melodifestival. Tävlingen avgörs på MalmöMässan i Malmö där ytterligare åtta bidrag tävlar om två platser till finalen i Globen den 20 mars.

Först ut är Lena Philipsson som sjunger låten "Det gör ont".

- Det ska bli superkonstigt att vara med igen, men också väldigt roligt. Det känns skönt att känna att jag inte är beroende av att det måste gå bra. Men jag blir jätteglad om vi går vidare till Globen, dit vill ju alla.

Hon har varit med i Melodifestivalen tre gånger tidigare och ser tävlingen som sitt stora genombrott. Förut har hon varit tveksam till att ställa upp igen, men nu har hon ändrat sig.

- Det är många som har sagt att de tycker det är kul om jag är med, så mitt motstånd har väl sakta men säkert nötts ned, kan man säga (skratt).

- Och så är det jätteroligt att få sjunga en låt som Orup har skrivit. Det är en upptempo-poplåt som passar bra i schlagersammanhang. Jag tror att den har en stor chans.

Lena Philipsson var i kontakt med flera låtskrivare innan hon bestämde sig för att jobba ihop med Orup. Hon tycker det känns som en spännande kombination och det finns också planer på en skiva på svenska framöver.

- Melodifestivalen" blir som en uppstart på vårt samarbete och det är ett jättebra första tillfälle att visa upp det på eftersom så många tittar.

Det var 1997 som hon senast släppte en skiva med bara nyskrivet material. Därefter har det blivit några singlar och samlingsplattor.

- Meningen är att jag också ska vara med och skriva låtar till nya skivan, så det kommer att låta både som Lena Philipsson och Orup.

Har du några schlagerfavoriter?

- Jag brukar alltid nämna "Bang en boomerang" med Svenne och Lotta som jag tycker är väldigt bra.

Vilket är ditt tidigaste schlagerminne?

- Jag har en svag bild av när Abba tävlade med "Waterloo" 1974, jag minns de blanka snygga kläderna och att det kändes så exklusivt och utländskt.

Läs mer

Marléne Hellman

Publicerad: