De ska leda schlaget

NÖJE

Elva programledare lovar överraskningar i årets Melodifestival

Foto: De ska leda musikfesten Här Melodifestivalens alla programledare. Inte mindre än elva stycken delar på jobbet, men så ska de också få mera utrymme än tidigare.

I år ska elva programledare samsas i Melodifestivalen.

Och de utlovar överraskningar, hemliga uppträdanden och den bästa showen någonsin.

- Det kommer att bli party, glitter och glamour, säger Alexandra Pascalidou.

Hemlighetsmakeriet kring årets programledare har varit stort.

I går presenterades det stjärnspäckade startfältet som ska leda de sammanlagt fyra deltävlingarna, andra chansen och finalen.

- Eftersom jag ledde Melodifestivalen 2003 trodde jag att det var kört. Så när de frågade igen blev jag överlycklig och skrek JA! säger Mark Levengood.

Högt tempo

Årets Melodifestival kommer att vara mer påkostad än någonsin - och programledarna ges mer utrymme än tidigare.

- Tempot blir högre och skratten fler i årets festival. Man kan vänta sig det oväntade av programledarna och det ska finnas utrymme för både sång och dans, säger producenten Magnus Gustafsson.

Programledarna får fria händer att sätta sin personliga prägel på deltävlingarna. Tanken är att varje duo ska bjuda på ett hemligt uppträdande eller överraskning varje vecka.

- Vi tror vi vet ungefär vad vi vill göra men tanken är att inte göra det tittarna förväntar sig av oss. Jag kommer inte att visa rumpan eller göra barnprogram av alltihop, säger "Markoolio".

Lovar spänning

Och finalen, ja den kommer att bli spännande lovar programledarna.

- Vi vill att den ska bli en glad kväll för nationen. Vi tar vårt uppdrag på största allvar, lovar Mark Levengood och Jill Johnson.

Deltävlingen 1

Deltävling 2

Deltävling 3

Deltävling 4

Andra chansen

Finalen

Nytt inslag dagen efter

Linda Hjertén, Karin Wik