Courtney Love till sjukhus i handfängsel

NÖJE

Dök inte upp vid rättegång - uppges ha gjort en abort

Jakten efter åtalade Courtney Love är över.

I handfängsel fördes födelsedagsbarnet till sjukhus.

– Jag har gjort en abort, sa rockstjärnan till polisen enligt New York Posts källa.

Foto: Courtney Love.

Den 40-åriga rockstjärnan står åtalad för misshandel med dödligt vapen. Det dödliga vapnet är i det här fallet en spritflaska. En 32-årig kvinna påstår att Courtney Love slog henne i huvudet med en flaska och en ficklampa i Los Angeles den 25 april. När Love inte dök upp vid rättegången i Los Angeles i går utfärdades en efterlysning.

Hon hittades snart i sin lägenhet i SoHo i New York.

”Jag har gjort en abort”

Det var vid midnatt, lokal tid, som polisen kallades till lägenheten efter att Courtney Love ska ha kastat ner flaskor från fjärde våningen. Nere i lobbyn sa Kurt Cobains maka till poliserna att "i dag är det min födelsedag och jag har gjort en abort”, uppger en källa för New York Post.

Förra månaden avslöjade Love för tidningen att hon var gravid.

Svor till fotografer

Courtney Love grät och svor när hon bars ut på en bår till en väntande ambulans. Hon bar handfängsel eftersom hon, enligt polisen, agerade irrationellt.

Hennes kropp täcktes med ett vitt skynke och när fotograferna tog kort på henne började hon skrika.

Larmcentralen ska tidigare ha tagit emot ett samtal från Courtney Loves adress där en person uppgav att en kvinna blödde i underlivet efter ett missfall.

”Vi drack juice”

Loves advokat Michael Rosenstein säger till New York Post att incidenten involverade ett ”gynekologisk medicinsk tillstånd”.

– Det handlar inte om ett självmordsförsök, och det är inte drogrelaterat, säger han.

Tre blomsterbuketter levererades till Courtney Loves lägenhet under gårdagen och en vän till rockstjärnan, som jobbar som hennes personliga assistent vittnade om en lugn födelsedag.

– Vi hängde hemma hos henne och drack granatäppeljuice, säger Greg Benjamin till New York Post.

Nicklas Hermansson