Publicerad:

Stjärnspäckad uppställning på Barncancergalan

Av: Linn Elmervik

Publicerad:
1 av 3 | Foto: Magnus Ragnvid/Kanal 5
Carina Berg leder Barncancergalan.

För fjärde året i rad ska humor prisas till förmån för barncancer – och det blir en stjärnspäckad tillställning.

Carina Berg är tillbaka som programledare för ”Barncancergalan - det svenska humorpriset” och på scen står Sanna Nielsen, Camilla Läckberg och Peter Jöback.

Carina Berg leder ”Barncancergalan - det svenska humorpriset” för tredje året i rad.

– Jag är så otroligt glad att jag har fått förtroendet att leda galan igen. Det här är det mest meningsfulla jag har gjort, säger hon i ett pressmeddelande.

Galan, där Sveriges komiker hyllas samtidigt som tv-tittarna har möjlighet att bidra till kampen mot barncancer, hålls på Berns i Stockholm måndagen den 1 oktober och sänds direkt på Kanal 5 och Dplay.

Sanna Nielsen uppträder

Flera kända profiler finns på plats för att dela ut humorpriserna.

Bland årets prisutdelare finns bland andra Peter Jöback, Camilla Läckberg, Pia Johansson och Kristina ”Keyyo” Petrushina. De får sällskap av stjärnskotten Frank Dorsin och Ester Vuori.

På scen står Sanna Nielsen som framför sin version av Beyoncés powerballad ”I was here”. Sexårige Osman Salijevic som gjorde succé i förra årets säsong av ”Talang” uppträder med den specialskrivna låten ”Krossa cancer”.

Läsare röstar fram webbhumor

Sju bronsstatyetter föreställande Gösta Ekmans ikoniska rollfigur Gunnar Papphammar ska delas ut under kvällen till Sveriges främsta profiler inom humor på film, tv, scen och webb.

I fem av kategorierna utses de nominerade och vinnarna av en jury, men i kategorin ”Årets webbhumor” utses vinnaren av Aftonbladets läsare som röstat på Aftonbladet.se under hela september.

”Barncancergalan – Det svenska humorpriset” sänds direkt i Kanal 5 måndagen den 1 oktober 20.00.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: