Gry Forssell: ”Tycker man att det är störigt så...”

Skakar av sig ”Sommarkrysset”-kritiken och berättar om namnkonflikten efter att Anders Timell lämnade Mix Megapol

Hon leder ”Sommarkrysset” för tolfte sommaren.

Gry Forssell har inget problem med att frågorna i TV4-showen brukar kritiseras för att vara för lätta.

– Tycker man att det är störigt för att krysset är för lätt, då kan man bara kolla på artisterna och allt det andra som vi bjuder på, säger Gry Forssell.

Hon gör sin 12:e sommar som programledare för ”Sommarkrysset”, första gången var 2006.

– Då hade ”Allsång på Skansen” alltid bara letts av en man i kavaj, så det kändes banbrytande att få göra det här som ensam tjej, att själv få leda ett stort direktsänt underhållningsprogram. Och nu har det blivit en stor del av mina somrar, säger Gry Forssell, 45.

Björn Ranelid ny sidekick

Lördag 30 juni är det säsongspremiär. Som vanligt sänds programmet från Gröna Lund men nytt för i år är att författaren Björn Ranelid, 69, har fått ett eget segment.

– Han ska vara vår egen tivolibjörn, reflektera över livet. Det är förinspelade inslag med hans reflektioner, han gör sin Björn-synvinkel skulle man kunna säga. Jag hoppas att han kommer dyka upp live under säsongen också.

Den kritik ”Sommarkrysset” brukar få genom åren är att frågorna är alldels för lätta, vad tycker du om det?

– Kryssen är till för att alla ska kunna vara med, många barn tittar och sitter kanske och kryssar med farmor och farfar. Så tanken är inte att det ska vara världens svåraste. Men tycker man att det är störigt för att det är för lätt, då kan man bara kolla på allt det andra, alla gästartister och snygga nummer och framträdanden som vi bjuder på, säger Gry Forssell.

I första avsnittet medverkar bland andra Rebecca & Fiona, Moneybrother, Rolandz, Dotter och De Vet Du.

För Gry Forsell är ”Sommarkrysset” en del av hennes sommarsemester. I höst återvänder hon till radiokanalen Mix Megapol för ännu en säsong av ”Gry Forsell med vänner”.

Namnkonflikt på radion efter Timell

Sedan i januari leder hon morgonshowen själv efter att Anders Timell, 52, valt att sluta.

– Han bestämde sig ju i vintras efter att han blivit pappa att han inte skulle komma tillbaka. Det känns annorlunda så klart, men det kändes annorlunda när Adam Alsing slutade också, för han och jag ledde det ju tillsammans de första sju åren. Då kom Anders bara in och gjorde sporten.

Har ni nån kontakt?

– Ja, jag och Anders sms:ade med varandra bara häromdagen. Adam blir mer sällan, men det är alltid lika glatt när vi ses.

Känns det skönt nu när du inte har nån av dem vid din sida så att det bara är ditt namn i titeln?

– Nej, så får du inte skriva. Jag tyckte att programmet skulle heta ”Äntligen morgon” som det gjorde från början, men de på radion tycker att det blir tydligare med ”Gry Forssell med vänner”.

”Sommarkrysset” sänds på TV4 lördagar 20:00.

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN